– Την επόμενη Τρίτη, 30 το βράδυ θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και τα προνοιακά επιδόματα,, με κάποιους από τους δικαιούχους να είναι οι «τυχεροί» καθώς θα λάβουν και αναδρομικά.

Αναλυτικότερα, θα λάβουν δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων Α21 τα ποσά που τους αναλογούν για ολόκληρο το 2023, εφόσον υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι τα μέσα Γενάρη. Αναδρομικά ποσά θα αρχίσουν να καταβάλλονται και για τις μητέρες δικαιούχους του επιδόματος γέννας, για το οποίο ενεργοποιήθηκε αύξηση που «πιάνει» από τις αρχές του 2023.

Χρήματα θα πάρουν και οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, αν και ένα από τα πλέον δημοφιλή επιδόματα του Οργανισμού δεν θα καταβληθεί, παρά μόνον σε ελάχιστους δικαιούχους. Και αυτό το επίδομα δεν είναι άλλο από το επίδομα τέκνων Α21, που έτσι και αλλιώς εξοφλείται κάθε δίμηνο. Δεδομένου, ότι η τελευταία πληρωμή έγινε τον Δεκέμβριο, η επόμενη –α’ για το 2024- δόση του επιδόματος θα καταβληθεί, τέλη Φεβρουαρίου.

Κατά παρέκκλιση της διμηνιαίας τακτικής πληρωμής, όμως, όσοι αμέλησαν ή δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί το επίδομα την περασμένη χρονιά (2023) εφόσον υπέβαλλαν την αίτησή τους έως τις 15 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα, αναδρομικά για ολόκληρη την περασμένη χρονιά. Και θα είναι και οι μοναδικοί δικαιούχοι του επιδόματος Α21 που θα εξοφληθούν αυτόν τον μήνα.

Την τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου, δηλαδή την Τετάρτη 31 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.