Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοί θα πληρωθούν πρώτοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/11/2020 - 08:14 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 26/11/2020 - 08:18

: Δείτε τις ημερομηνίες  - Σε δύο φάσεις θα γίνει η καταβολή της για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή εργασίας κατά το μήνα Νοέμβριο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

: Πληρωμές

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου έληξαν οι αιτήσεις  για τις των εργαζομένων που εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν τον Νοέμβριο με κρατική εντολή.

Από τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο θα αρχίσει να καταβάλλεται το προς τους εργαζόμενους και τους υπάλληλους που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Νοέμβριο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Το ποσό του θα μπορεί να φτάσει έως και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων από πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των αποζημιώσεων επί των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και πιθανότατα έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Τα ποσά
Ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι πληττόμενες για μερικές ημέρες στις αρχές Νοέμβρη και κλειστές από τις 7/11 και μετά.
Οι εργαζόμενοι των εν λόγω επιχειρήσεων θα εισπράξουν – με τον υπάρχοντα προγραμματισμό – την αποζημίωση που δικαιούνται σε δυο φάσεις :
Από την ερχόμενη Παρασκευή και έως τις 3 Δεκεμβρίου το αργότερο θα λάβουν το μεγαλύτερο τμήμα της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην χρονική περίοδο του lockdown (7/11 – 30/11).
Μετά τις 7 Δεκέμβρη θα λάβουν το τμήμα της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη (για παράδειγμα 3/11 – 6/11) για τις οποίες η επιχείρηση θεωρείται πληττόμενη.
Αντίθετα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανοιχτές αλλά πληττόμενες θα λάβουν ολόκληρη την αποζημίωση τον Δεκέμβρη. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του Νοεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενος και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα είναι κλειστός από δημόσια αρχή, υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

 

ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ: Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να το λάβετε

«Να λάβουν επίδομα θέρμανσης όλοι όσοι το χρειάζονται»  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: