ΕΝΦΙΑ: Παράταση καταβολής δόσεων για το 2020 ζητά το ΕΒΕΘ

ΕΝΦΙΑ: Παράταση καταβολής δόσεων για το 2020 ζητά το ΕΒΕΘ. Τι ζητάνε με επιστολή τους τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης..

ΕΝΦΙΑ: Παράταση καταβολής δόσεων για το 2020

Τι αναφέρει το ΕΒΕΘ στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή.

Την παράταση της καταβολής των φετινών δόσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ζητούν με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή, τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ ζητά να παραταθεί η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2020 και αντιστοίχως, η προθεσμία καταβολής των υπολειπόμενων δόσεων να παραταθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των τεσσάρων επόμενων μηνών.

Το ΕΒΕΘ εξηγεί ότι λόγω των επί μακρόν συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομική ζωή και του συνακόλουθου βαρύτατου πλήγματος που έχουν δεχθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις «μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων αδυνατεί να ανταποκριθεί εμπρόθεσμα στα φορολογικά του βάρη συνολικά».

«Το ανωτέρω αίτημά μας, κύριε Υπουργέ, είναι εύλογο, ιδιαίτερα δε αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι τα ποσά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά και το σχετικό δοσολόγιο του ΕΝ.Φ.Ι.Α είναι φέτος σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερα από τον πράγματι οφειλόμενο φόρο, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για όλους τους φορολογούμενους η διαδικασία συμψηφισμού των αρχικών οφειλών του ΕΝ.Φ.Ι.Α με τα ποσά επιστροφών φόρου που δικαιούνται από διάφορες αιτίες, όπως η επιστροφή λόγω είσπραξης μειωμένου ενοικίου ή λόγω της έκπτωσης 25% στις περιπτώσεις εφάπαξ εξόφλησης φορολογικών οφειλών.

Θεωρούμε, επομένως, ότι η χορήγηση της παράτασης θα λειτουργήσει θετικά και προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της διαδικασίας των συμψηφισμών και διόρθωσης προς τα κάτω των οφειλόμενων δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» καταλήγει στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

ΕΝΦΙΑ – Φόρος εισοδήματος: Πώς μπορείτε να πληρώσετε κάθε οφειλή σε 12 ή 24 δόσεις

Ποιοί πρέπει να κάνουν τροποποίηση Ε9 – Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !