Εμβολιασμός παιδιών – Παπαευαγγέλου: Είναι απαραίτητος – Πολλά κρούσματα σε μικρές ηλικίες

Εμβολιασμός παιδιών – Παπαευαγγέλου: Είναι απαραίτητος – Πολλά κρούσματα σε μικρές ηλικίες

Πίνακας περιεχομένων

Εμβολιασμοί παιδιών: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. Τι είπε η καθηγήτρια Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών και σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά […]

: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην πορεία του στη χώρα μας.

Τι είπε η καθηγήτρια

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών και σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στην είπε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών», ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις .

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας είπε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομείο και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα , ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Τέλος μιλώντας για τους αρνητές των είπε πως «μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα», ενώ σημείωσε ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

Κορονοϊός -εμβόλιο: Pfizer και Moderna ξεκινούν δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών

Εμβολιασμοί παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζετε -Πώς να κλείσετε ραντεβού

Κεραμέως: Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο – Τι αλλάζει

 

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο iPaidia.gr