ΕΜΑ: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα κάνει ανακοινώσεις για το εμβόλιο της μετά τις αναφορές για την εμφάνιση σπάνιων, αλλά σοβαρών, .

«Ο ΕΜΑ ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια». Επί του παρόντος «προβλέπει να δημοσιοποιήσει μια σύσταση την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο οποίος προς το παρόν θεωρεί ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει πάρει άδεια χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με την ονομασία Janssen), αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χορήγησή του. Η εταιρεία από την πλευρά της αποφάσισε να καθυστερήσει τη διανομή του στην Ευρώπη.

Το αυτό ήταν το τέταρτο που έλαβε άδεια χρήσης στην Ευρώπη, τον περασμένο μήνα, μετά από εκείνα των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca/Οξφόρδης.

«Ενώ η έρευνά του είναι σε εξέλιξη, ο ΕΜΑ παραμένει της άποψης ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου για την πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου εμφάνισης παρενεργειών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κικίλιας: Τι απαντά για το εμβόλιο της Johnson and Johnson

Όλα όσα γνωρίζουμε για το εμβόλιο Johnson – Johnson- Διερευνώνται περιστατικά θρομβώσεων

Κορoνοϊός: Τι θα γίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !