ΕΦΚΑ: Νέες προθεσμίες για τις εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου
Πίνακας περιεχομένων
Την πολυπόθητη παράταση για τις εισφορές, όχι μόνο για τα "μπλοκάκια", αλλά για όλους τους ασφαλισμένους έδωσε χθες με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, οι νέες προθεσμίες είναι δύο και αφορούν την αποπληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η καταληκτική ημερομηνία για τις εισφορές Ιανουαρίου τόσο για μισθωτούς (υποβολή ΑΠΔ) όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους – αγρότες μετατίθεται την Παρασκευή 31/3 (η πρώτη παράταση έληγε σήμερα 17/3). Ταυτόχρονα οι εισφορές Φεβρουαρίου (που έληγαν 31/3) θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου. Επίσης με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ οριστικοποιούνται οι κλιμακωτές μειώσεις εισφορών που μεταφράζονται σε μικρές αυξήσεις μισθών της τάξης των 6-20 ευρώ για 35.000 «παλαιούς» ασφαλισμένους (πριν από την 1/1/1993) σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Η εγκύκλιος αφορά όλους τους μισθωτούς που πλήρωναν μέχρι 31/12/2016 διαφορετικό ασφάλιστρο από 20% (6,67% εργαζόμενος και 13,33% εργοδότης) οριστικοποιώντας την μεταβατική περίοδο μέχρι και το 2019 κατά την διάρκεια της οποίας οι εισφορές θα μειώνονται σταδιακά. Εκτός από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ – Τράπεζες, η εγκύκλιος αφορά χειριστές αεροσκαφών, ιπτάμενο προσωπικό, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς κ.ά.
Την πολυπόθητη παράταση για τις εισφορές, όχι μόνο για τα "μπλοκάκια", αλλά για όλους τους ασφαλισμένους έδωσε χθες με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ.
Αναλυτικά, οι νέες προθεσμίες είναι δύο και αφορούν την αποπληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η καταληκτική ημερομηνία για τις εισφορές Ιανουαρίου τόσο για μισθωτούς (υποβολή ΑΠΔ) όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους – αγρότες μετατίθεται την Παρασκευή 31/3 (η πρώτη παράταση έληγε σήμερα 17/3). Ταυτόχρονα οι εισφορές Φεβρουαρίου (που έληγαν 31/3) θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.
Επίσης με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ οριστικοποιούνται οι κλιμακωτές μειώσεις εισφορών που μεταφράζονται σε μικρές αυξήσεις μισθών της τάξης των 6-20 ευρώ για 35.000 «παλαιούς» ασφαλισμένους (πριν από την 1/1/1993) σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Η εγκύκλιος αφορά όλους τους μισθωτούς που πλήρωναν μέχρι 31/12/2016 διαφορετικό ασφάλιστρο από 20% (6,67% εργαζόμενος και 13,33% εργοδότης) οριστικοποιώντας την μεταβατική περίοδο μέχρι και το 2019 κατά την διάρκεια της οποίας οι εισφορές θα μειώνονται σταδιακά. Εκτός από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ – Τράπεζες, η εγκύκλιος αφορά χειριστές αεροσκαφών, ιπτάμενο προσωπικό, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς κ.ά.
Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News
Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο iPaidia.gr