ΔΝΤ: Όντως, έχει ζητηθεί να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση για τα μέτρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/03/2017 - 17:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Aνοικτό άφησε σήμερα το ενδεχόμενο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζ. Ράις, το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο. Επιπροσθέτως ο ίδιος διέψευσε ότι ήδη το Ταμείο έχει πραγματοποιήσει επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σταθερός ως προς τις απόψεις που εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του, Τζέρι Ράις στην εβδομαδιαία ενημέρωση των συντακτών στην Ουάσιγκτον.

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό η Ελλάδα δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει αντικείμενο αρκετών ερωτήσεων, με τον κ. Ράις να είναι αρκούντως φειδωλός στις δηλώσεις του, με δεδομένο και το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στις Βρυξέλλες.

Επανέλαβε ότι παραμένουν τα «αγκάθια» σε αρκετά ευαίσθητα ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό και η αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες. Υπάρχει διαπραγμάτευση σε βασικά ζητήματα πολιτικής όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές».

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει «ισχυρή ιδιοκτησία» του προγράμματος, μία πάγια θέση τόσο του ΔΝΤ όσο και των Ευρωπαίων εταίρων. Σύμφωνα με τον κ. Ράις «είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή «ιδιοκτησία» του προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική για την επιτυχία του και το ταμείο ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να δομήσει ισχυρή στήριξη».

Όσο για το θέμα που ενέσκηψε μετά τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Μισέλ Σαπέν ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να δεσμευθεί και η ελληνική αντιπολίτευση για τα μέτρα, υποστήριξε ότι «είναι κάτι που όντως έχει ζητηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε κοντά στο επίπεδο της συμφωνίας, ότι θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα και ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο».

Φρόντισε, όμως, να προσθέσει, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι «δεν είχαμε καμία επικοινωνία με κόμματα της αντιπολίτευσης».

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso