Αυτό αναζητούν οι κορυφαίες εταιρείες στους υπαλλήλους τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/12/2018 - 10:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Τι αποκαλύπτει ένας από τους κορυφαίους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού

Ένας διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού που έχει εργαστεί για το Facebook και την Amazon αποκαλύπτει τι ψάχνουν οι κορυφαίες εταιρίες στους υποψήφιους υπαλλήλους τους. Και είναι κάτι που θα περιμέναμε να μισούνε!

Γιατί το προσόν δεν είναι τα επιτεύγματα, οι σπουδές και τα ταλέντα, αλλά η ικανότητα να διαφωνούν. Και να διαφωνούν αποτελεσματικά, για το καλό πάντα της επιχείρησης.

Αυτό μας λέει ο Bharath Jayaraman, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού παλιότερα στο Facebook και την Amazon (και αντιπρόεδρος πλέον της Paxos), πως οι εταιρίες αναζητούν ανθρώπους που ξέρουν πώς να συνεργάζονται και να λένε «όχι». Γιατί αν, αντιθέτως, λες συνεχώς «ναι», κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά και χαμογελάς με επιδοκιμασία σε κάθε ιδέα που πέφτει στο τραπέζι, τότε δεν θα βρεις ποτέ θέση στους κολοσσούς που λαχταρούν οι περισσότεροι να δουλέψουν.

Πέρα δηλαδή από τις ποιότητες που προκρίνει κάθε επιχείρηση για τους υπαλλήλους της, ο Jayaraman έχει παρατηρήσει πως η συνεργασία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του καλού υποψηφίου. Και πώς ορίζεται η συνεργασία για τους γίγαντες της βιομηχανίας τεχνολογίας; «Το να μπορείς να επιχειρηματολογείς, να διαφωνείς, να κάνεις αυτές τις δύσκολες συζητήσεις».

Ο σκοπός λέει είναι ο συνομιλητής σου, όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα και ο γενικός διευθυντής, να φεύγει από το meeting λέγοντας «μπορεί να συμφωνώ ή να διαφωνώ μαζί σου, αλλά δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σου», προθέσεις που είναι φυσικά για το κοινό καλό.

«Το να συμφωνείς με τους άλλους και να είσαι συναινετικός, αυτό είναι εύκολο στην πραγματικότητα», καταλήγει ο Jayaraman, «το να διαφωνείς με τους γύρω σου και να παραμένεις συναινετικός, αυτό είναι το δύσκολο».

Loading...


  • europalso   ideascentral