– Η πλατφόρμα , μέσω της οποίας θα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, άνοιξε χθες Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου,

Ειδικότερα, η πλατφόρμα myCar δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων που έχουν θέσει τα ΙΧ οχήματά τους σε ακινησία να τα επανακυκλοφορήσουν, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος και εφόσον το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα. Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορεί να επανατοποθετήσει τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του και να το κυκλοφορήσει.

Πώς γίνεται η αίτηση

Για την συμπλήρωση της αίτησης, οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να ακολουθήσουν μια ακολουθία βημάτων:

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ
Συνδεθείτε με τους κωδικούς TaxisNet.
Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματός σας.
Επιλέξτε τους μήνες για τους οποίους θέλετε να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας.
Ολοκληρώστε την πληρωμή.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα myCar είναι διαθέσιμη μόνο για Ι.Χ. οχήματα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ