Β ΕΛΜΕ Πειραιά: Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2019 - 12:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει προκύψει μέσα από μακροχρόνιους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες φοιτητών και εργαζομένων και είναι ιστορική κατάκτηση για κάθε δημοκρατικό πολίτη, η οποία κατοχυρώθηκε εμφατικά με τους αγώνες ενάντια στην 7χρονη χούντα και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στόχος του πανεπιστημιακού ασύλου είναι η διαφύλαξη της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Β ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική και υποδηλώνει την υιοθέτηση ιδεολογιών που προκρίνουν μεθόδους καταστολής των ελευθεριών, αντί της ουσιαστικής επίλυσης των σύνθετων εκπαιδευτικών προβλημάτων. Εξάλλου, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει τις δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται, ώστε από τη μια να διασφαλίζεται η ακαδημαϊκή ελευθερία καθηγητών και φοιτητών και από την άλλη να επιτρέπεται η παρέμβαση σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Αυτό που πραγματικά λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την ασφάλεια εργαζομένων και φοιτητών είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, η πλημμελής συντήρηση και φύλαξη των χώρων, που επιτρέπουν την εμφάνιση φαινομένων εγκληματικότητας, τα οποία αξιοποιούνται μεθοδευμένα για την κατάργηση του ασύλου.

Υπερασπιζόμαστε το πραγματικό περιεχόμενο του ακαδημαϊκού ασύλου
μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα! • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: