Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διευκρινίσει τί επίπεδο, τι μορφή και τι ποιότητα εκπαίδευσης θα προσφέρει στους νέους μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/08/2013 - 15:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμήτο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Γενικό Λύκειο, στο οποίο καταργούνται παντελώς τα μαθήματα Πληροφορικήςέκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές πως η Ελλάδα, αν θέλει να γνωρίσει μια πραγματική ανάπτυξη, δε μπορεί να αγνοήσει τις εξελίξεις στην Πληροφορική.

Καλούμαστε, συγκεκριμένα, να προασπιστούμε την Εκπαίδευση της χώρας μας, η οποία δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά δρα καταλυτικά και επιφέρει την κακονομία και την αναποτελεσματικότητα.

Προς γενική έκπληξη, διαπιστώνεται η ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος της Πληροφορικής από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο. Αναμφισβήτητα δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στην εκπαίδευση των ελλήνων μαθητών που θα πηγαίνουν στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς καμιά προετοιμασία.

Είναι επίσης αναμενόμενες οι παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις, αποτέλεσμα της πλήρους αποξένωσης του Γενικού Λυκείου από την Πληροφορική. Οι τεχνικές, και οι μέθοδοί της, ο προγραμματισμός και ένα πλήθος άλλων διανοητικών εργαλείων για την επίλυση προβλημάτων σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους, θα είναι παντελώς άγνωστα στους μαθητές του Λυκείου.

Είναι δυνατόν να διαγράφουν μια ολόκληρη Επιστήμη;

Οι πολυάριθμοι ταλαντούχοι μαθητές στην Πληροφορική θα αποκοπούν από το αντικείμενο, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Πώς είναι δυνατόν οι μαθητές των δημόσιων σχολείων και μελλοντικοί φοιτητές Σχολών Πληροφορικής
να προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους χωρίς να μελετήσουν τα συγκεκριμένα μαθήματα;

Ποιός θα τους προσφέρει επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση, απαραίτητα εφόδια για τη διεκδίκηση θέσεων εργασίας, στα πλαίσια των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Με τι κριτήριο θα επιλέξουν τελικά μια Σχολή Πληροφορικής, από την στιγμή που δεν θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τις βασικές αρχές της;

Όπως γίνεται φανερό, συντελείται μια σημαντική υποβάθμιση της Πληροφορικής, μιας επιστήμης που θεωρείται η αιχμή της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως και φυσικά είναι η πρώτη που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της χώρας μας για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας.

Μόνο ενωμένη, μαζικά και δυναμικά, η εκπαιδευτική κοινότητα θα αποτρέψει την καταστροφική, και ανεύθυνη Πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διευκρινίσει τί επίπεδο, τι μορφή και τι ποιότητα εκπαίδευσης θα προσφέρει στους νέους μας.

Η απάντηση μας στα μελλοντικά καταστροφικά τους σχέδια είναι:

-Δεν θα υποβιβάσετε το μορφωτικό και ως εκ τούτου του βιοτικό επίπεδο της χώρας μας.

-Δεν θα στερήσετε τη γνώση που θα μετουσιώσουν τους νέους μας σε ολοκληρωμένους επιστήμονες, στο όνομα της λιτότητας και των περικοπών.

-Δεν θα σας επιτρέψουμε να πατήσετε το πλήκτρο “Delete”, επάνω στην Πληροφορική των Ελληνικών Δημόσιων Σχολείων!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: