Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Safewatersports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/03/2018 - 11:42 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «SAFEWATERSPORTS ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ»  ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ  Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «SAFEWATERSPORTS» ΚΑΙ  ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Με την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την εδώ παρουσία μου, θέλω να εξάρω την μεγάλη σημασία αυτής της εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν ο «Οργανισμός SafeWaterSports» και το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και η οποία αποσκοπεί στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «SafeWaterSports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό».

Το Εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα συνιστά μιαν ακόμη σημαντική συνεισφορά του «Οργανισμού SafeWaterSports», η οποία αποκτά τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις, όσον απευθύνεται κατ’ εξοχήν στα παιδιά και στην εκπαίδευση και εξοικείωσή τους με το υγρό στοιχείο εν γένει, συνακόλουθα δε με την άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών μέσα στο υδάτινο περιβάλλον. Αποδέκτες του ως άνω Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι, βεβαίως, εκτός από το Κράτος και το Κοινωνικό σύνολο, ιδίως οι Γονείς και το Σχολείο. Δοθέντος ότι, αυτονοήτως, μια τέτοια εκπαίδευση είναι αποτελεσματική μόνον όταν παρέχεται στους αποδέκτες της «εξ απαλών ονύχων».

Αν αναλογισθούμε ότι για εμάς, τους Έλληνες, η θάλασσα είναι οιονεί «φυσικός μας χώρος», τότε μπορούμε ν’ αντιληφθούμε ευχερώς πόση σημασία έχει για το παιδί και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ή άθλησή του και η ψυχαγωγία του μέσω του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γενικότερα δε μέσω του υγρού στοιχείου. Ποιος, άραγε, μπορεί ν’ αμφισβητήσει το ότι οι θάλασσές μας μας διδάσκουν, με τον δικό τους τρόπο, την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας, ενώ μας τονώνουν εμβληματικώς τα αισθήματα του μέτρου και της ελευθερίας και μας ενισχύουν στο δρόμο της δημιουργίας;

Τέλος, δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω πόσο τέτοιες πρωτοβουλίες, προερχόμενες από εμπνευσμένους φορείς -και μάλιστα μη κερδοσκοπικούς- του ιδιωτικού τομέα, όπως ο «Οργανισμός SafeWaterSports», βοηθούν, ιδίως σε κρίσιμους και χαλεπούς για την Κοινωνία καιρούς όπως οι σημερινοί, το Κράτος στην εκπλήρωση της αποστολής του για την προστασία της παιδικής ηλικίας, κατά την διάταξη του άρθρου 21 παρ. 1 του Συντάγματος. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: