"Τι κρύβει η αφωνία των αιρετών μελών στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής;"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2019 - 20:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Απροκάλυπτες μεθοδεύσεις Υπ. Παιδείας και Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής για τον Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού!

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Τι κρύβει η αφωνία των αιρετών μελών  στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής;

Φέτος το Υπ. Παιδείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη μεθόδευση της  έτσι κι αλλιώς προσχηματικής διαδικασίας, με τη μορφή του επείγοντος που επιλέγει να κάνει για την οργανική σύνθεση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Tο Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τον προσδιορισμό ελλειμμάτων -πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2019 με ημερομηνία έκδοσης 8/3/2019, κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις την Παρασκευή 8/3/2019 αργά το μεσημέρι και ενώ τα σχολεία είναι κλειστά για το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας και καλούσε να γίνει η αποτύπωση μέχρι της 13/3!!! Στην πραγματικότητα η διοίκηση δεν ήταν σε θέση ούτε την πραγματική εικόνα των υπηρετούντων μονίμων να αποτυπώσει με ασφάλεια! πόσο μάλλον να αποτυπώσει πραγματικές εκτιμήσεις για το ύψος των αναγκών σε προσωπικό που θα καθορίσει τη λειτουργία της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Για άλλη μια φορά η Δ/νση Αν. Αττικής σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Υπ. Παιδείας πραγματοποιώντας τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής στις 12/3 αποκαλύπτει ότι θέλει να κρύψει ανάγκες, να υποδείξει αποτελέσματα και να δημιουργήσει τετελεσμένα χωρίς να δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν αντιδράσεις από το εκπαιδευτικό κίνημα και τους συλλόγους.

 

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο επιδιώκει:

-να νομιμοποιήσει με τη διαδικασία και τους πίνακες αυτούς τον δραστικό περιορισμό των μεταθέσεων, αποσπάσεων, να επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς και να διαμορφώσει το έδαφος για τα σχέδια του όσον αφορά:  την ενεργοποίηση των 3μελών επιτροπών στις Δ/νσεις, τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, των ωρολογίων προγραμμάτων και τις αναθέσεις μαθημάτων αλλά και την κατασκευή πλεονασμάτων εκπαιδευτικών κ.λ.π.

-να δεσμεύσει τα ΠΥΣΠΕ στον τρόπο υπολογισμού των αναγκών, να προσδιορίσει υπεραριθμίες και από την άλλη θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την παράβαση του θεσμικού πλαισίου για τις μεταθέσεις.

-να αλλάξει αυτό που ρητά προβλέπει ο νόμος για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων στη βάση των πραγματικών οργανικών κενών – αυτά έχει υποχρέωση το ΠΥΣΠΕ να προσδιορίσει.

-να επιβάλει τον υπολογισμό των λειτουργικών αναγκών – από τώρα όταν δεν είναι γνωστές ακόμα ούτε καν οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!!! – να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που περικόπτουν δραστικά εκπαιδευτικές ανάγκες και θέσεις εργασίας βλ. : Yπ. αποφάσεις για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο, ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή – αριθμό μαθητών με βάση τη νέα ρύθμιση, τα ωρολόγια προγράμματα και το my school (περικοπή  ωρών για ενισχυτική)

 

Απέναντι σ αυτή την τακτική, ενδεικτικά,  παραθέτουμε τα Ενημερωτικά με τη στάση και τα κριτήρια που κατέθεσαν για τον τρόπο υπολογισμού των πινάκων οι αιρετοί του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ  -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τα τελευταία χρόνια στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2016

 

Στα κριτήρια υπολογισμού των εκτιμήσεων των προηγούμενων χρόνων όφειλαν να επικαιροποιήσουν –προσθέσουν  τις αυξημένες σε προσωπικό  ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και σε άλλους δήμους της Αν. Αττικής, την εφαρμογή μείωσης αριθμού μαθητών σε 22 (Α΄ Δημοτικού-Νηπιαγωγείο ) την ίδρυση  τμημάτων ένταξης που θα προκύψουν από τη διαδικασία ίδρυσης οργανικών που είναι σε εξέλιξη.

 

ΔΕΝ είδαμε δημόσια καταγγελία ούτε από τους λαλίστατους σ΄ άλλα ακόμα και επουσιώδη ζητήματα Αιρετό και αναπληρωτή αιρετό των Προοδευτικών Ρευμάτων – Ενωμένων Εκπαιδευτικών ούτε βέβαια από τον πάντα άφωνο αιρετό και αναπληρωτή αιρετό

του ΠΑΜΕ.

 

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ αποχή ή έστω καταψήφιση της εισήγησης της Δ/νριας. Τελικά ποια ήταν η στάση τους; Συμφώνησαν με την πρόταση της Διοίκησης;;

 

ΔΕΝ παρέθεσαν ούτε τη  στοιχειώδη ενημέρωση με τους πίνακες που τελικά ψήφισε και απέστειλε το ΠΥΣΠΕ στην περιφέρεια ως αυτονόητα ήτα υποχρεωμένοι να κάνουν.

  • Πόσα είναι τα οργανικά κενά και τα πλεονάσματα στην Αν Αττική ;
  • Τι περιθώρια για μεταθέσεις- αποσπάσεις υπάρχουν στην Αν. Αττική ;
  • Πόσα είναι τα εκτιμώμενα κενά για την νέα χρονιά και πως υπολογίζονται από το ΠΥΣΠΕ ; Τι ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ και ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ;

 

Δυστυχώς καμία ενημέρωση για την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

 

Θεωρούμε ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει σε αυτά. Δεν έχουμε ανάγκη τον πληθωρισμό των ενημερωτικών για τα δευτερεύοντα αλλά την αντιπαράθεση με τη διοίκηση και τη συγκεκριμένη αναλυτική ενημέρωση στα κρίσιμα ζητήματα όπως αυτά  που καθορίζουν την τύχη των συναδέλφων – πχ τη δουλειά των αναπληρωτών, την μετάθεση και την απόσπαση των μονίμων.

 

Το  εκπαιδευτικό κίνημα:

 

  • να αποτρέψει τις περικοπές εκπαιδευτικών που σχεδιάζουν.
  • να επιβάλλει απόδοση και ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, θεατρικής αγωγής, εικαστικών, πληροφορικής, γαλλικών, γερμανικών
  • να συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του προσοντολόγιου, να απαιτήσει και να επιβάλει τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών ΤΩΡΑ

 

Ως ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση των αγώνων για την αποτροπή των περικοπών και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ του συλλόγου «Δελμούζος»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ/ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

Loading...


  • europalso   ideascentral