«Τι εννοείς; ΔΕΝ ψήφισε κανείς;»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2020 - 10:48 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 09/11/2020 - 11:52

Η Ν. Κεραμέως διάγει μια από τις χειρότερες περιόδους σε προσωπικό και πρωτίστως πολιτικό επίπεδο για την ίδια.

Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

Προς επίρρωση των παραπάνω ισχυρισμών μου, είχα επισημάνει (προ 10 ημερών) σε προηγούμενο άρθρο πως "η πραγματικότητα είναι επιμονή και πεισματάρα κι αργά ή γρήγορα η Ν. Κεραμέως θα <<αναμετρηθεί>> μαζί της."

Βλέπετε, η Υπουργός Παιδείας θα ερχόταν κάποια στιγμή αντιμέτωπη με το "επιτελικό" μπάχαλο που η ίδια δημιούργησε στον χώρο της Παιδείας.

Να που συνέβη!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγες μέρες η Υπουργός Παιδείας καυχιόταν για τη "μεγάλη επιτυχία" της αναφορικά με τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους δασκάλους που θα πραγματοποιείται από εδώ και στο εξής ηλεκτρονικά και μόνο Σάββατο.

Επιχείρησε δηλαδή να βάλει τους δικούς της κανόνες με πρόσχημα βέβαια πάντα την πανδημία κι εστιάζοντας στην "πρωτοτυπία" της.

Όπως αντιλαμβάνεστε φυσικά σε κάθε δράση αντιστοιχεί και μια αντίδραση!

Ήταν πράγματι δυναμική...από πλευράς εκπαιδευτικών καθώς σύσσωμοι απείχαν (97%) από τις εκλογές παρωδία του ΥΠΑΙΘ.

Με βάση τα ήδη πεπραγμένα αλλά και όσα θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, δικαίως ταιριάζει η φράση ενός κακού μύρια έπονται...

Κι αυτό διότι αναμένονται μαζικές  κινητοποιήσεις από βδομάδα παρά το γενικευμένο lockdown στη χώρα, με τη συμμετοχή να αγγίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Δεν πάει άλλο, η αυταρχικότητα της Ν. Κεραμέως που προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να επιβάλλει τις δικές της νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, η κλεψύδρα για το πολιτικό μέλλον της σημερινής Υπουργού δείχνει να αδειάζει <<πυροβολώντας>> η ίδια τα πόδια της εξ αρχής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως σε αυτή τη μάχη για μια καλύτερη και πιο ουσιαστική Παιδεία, συμμετέχει ενεργά το μαθητικό κίνημα με παρεμβάσεις του πανελλαδικά.

ΥΓ: Το μέλλον της Παιδείας είναι ένα μέλλον που (εκπαιδευτικοί και μαθητές) κρατάμε στα χέρια μας, με υποχρέωση να το υπερασπιστούμε κάνοντας ανένδοτο αγώνα  για την ουσία όμως του θέματος κι όχι για τον θόρυβο...

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: