Σχολεία: Πώς θα είναι η νέα σχολική χρονιά;

Σχολεία: Πώς θα είναι η νέα σχολική χρονιά;

Τι θα γίνει με τα :  Καθώς η έναρξη του σχολικού έτους πάει για τις 7 Σεπτεμβρίου, στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επάνοδο των μαθητών στα θρανία. Αποστάσεις, μάσκες και εκ περιτροπής μαθήματα είναι στο τραπέζι με τίποτα από αυτά να μην είναι προκαθορισμένο, τουλάχιστον ακόμα. Δέιτε αναλυτικά στο ipaidia.gr.

Στο  εξετάζουν όλα τα σενάρια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που θα ξεκινήσει κατά μία εβδομάδα νωρίτερα. Στο «τραπέζι» έχει πέσει ακόμη και η χρήση μάσκας από τους μαθητές, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει από Σεπτέμβριο με τα σχολεία και το ολοήμερο

Σχολεία: Τι αλλάζει –  Πώς θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο

Πότε θα βγούν οι βάσεις 2020

Ένα από τα δύο πιθανά σενάρια, είναι να επιστρέψουν κανονικά οι μαθητές στα σχολεία ενώ το δεύτερο αφορά τα εκ περιτροπής μαθήματα (μέρα παρά μέρα) όπως είχε γίνει το τελευταίο διάστημα της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε.


Όπως ανέφερε το MEGA, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών έως τις 14 Αυγούστου ενώ όπως έγινε γνωστό εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα .

Πάντως νωρίτερα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερα να ξεκινήσουν μετά την 7η Σεπτεμβρίου.

Στα σχολεία αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις όποιες αποφάσεις.

«Θα αποφασίσουμε το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Θα ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά το πώς, δεν το γνωρίζουμε ακόμη» είπε μιλώντας στο Open.

Κεραμέως –  Άνοιγμα σχολείων: Τα σενάρια

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !