Στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου δράσης για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και των ανηλίκων από το αλκοόλ, προχωρά… το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τις διαστάσεις του προβλήματος της χρήσης αλκοόλ από εφήβους, αποτυπώνουν στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Δένδια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στο 2012, στους 212.257 ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν 666 παραβάσεις για μη ανάρτηση πινακίδας απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων, 72 για διάθεση οινοπνευματωδών σε ανήλικους και 163 για αποτροπή εισόδου και παράνομη παραμονή σε κέντρο διασκέδασης.

Το ειδικό σχέδιο δράσης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πέραν των εντατικών ελέγχων στα κέντρα διασκέδασης και τα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, περιλαμβάνει διοργάνωση εκδηλώσεων με τοπικούς παράγοντες- φορείς (ΟΤΑ, σχολεία, συλλόγους γονέων κλπ) με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση της νεολαίας, ως προς τους κινδύνους που προέρχονται από τη χρήση αλκοόλ και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προβλέπεται επίσης εκστρατεία ενημέρωσης για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, την ανάπτυξη επαφών και τη συνεργασία με συναρμόδιους, για θέματα ανηλίκων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προσωπικού που χειρίζεται υποθέσεις ανηλίκων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, Κατερίνας Μάρκου και Μαρίας Ρεπούση για το κοινωνικό πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στη χώρα μας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr