Την συνεργασία τους σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες «εγκαινίασαν» σήμερα το ΤΕΙ Κρήτης και το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δύο πλευρές κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου με το οποίο «ανοίγει» ο δρόμος για την πρακτική εξάσκηση φοιτητών του ΤΕΙ σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ταυτόχρονα μέσα από ερευνητικά προγράμματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος θα αναπτυχθούν διάφορες δομές του Πολεμικού Ναυτικού. Την συμφωνία υπέγραψαν ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης και ο Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας του Π.Ν αντιναύαρχος Νικόλας Καφέτσης, παρουσία του διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης αρχιπλοίαρχου Γιώργου Αγραφιώτη.

«Το μνημόνιο αφορά εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, κοινές του ΤΕΙ Κρήτης και του Πολεμικού Ναυτικού. Έχουμε μία συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια με το Ναύσταθμο Κρήτης σε αντικείμενα που αφορούν τεχνολογία μετρήσεων, θέματα ηλεκτρονικής, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας», τόνισε κατά την υπογραφή ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως εξήγησε στο πλαίσιο και της νέας συνεργασίας θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις κατάρτισης, σεμιναρίων καθώς και κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που θα προωθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στα αντικείμενα που απασχολούν το Πολεμικό Ναυτικό. Ήδη υπάρχει συνεργασία του Ναυστάθμου Κρήτης με το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης που εδρεύει στα Χανιά.

«Για το Πολεμικό Ναυτικό το σημερινό μνημόνιο είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με το χώρο που παράγονται οι νέες ιδέες, καλλιεργούνται οι νέες ιδέες και αποβλέπουμε σε αυτό. Σε μια συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές», τόνισε από την πλευρά του ο αντιναύαρχος Νικόλας Καφέτσης. Με την νέα συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και χρηματοδότησης ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.