ΣΥΡΙΖΑ: Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία

Kάθε μέρα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των σχολείων και τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω , αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το φάσμα της αποτυχίας στοιχειώνει για μια ακόμη φορά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αναμενόμενο, αφού ακολουθώντας τις ίδιες αποτυχημένες μεθόδους έχει την αυταπάτη ότι θα υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι και προ του διαφαινόμενου πολιτικού κόστους, οι επιτελείς (τρόπος του λέγειν) του υπουργείου, αναζητούν τρόπους απόδρασης από τα προβλήματα που η ΝΔ έχει δημιουργήσει με την πολιτική της.

Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, που η ίδρυσή της αποκρούστηκε προσώρας από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, τώρα διαρρέουν νέες επικείμενες «διορθωτικές» κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει «χθες», όπως η ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων και η συνακόλουθη κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Μακάρι! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει ζητήσει και θα στηρίξει τέτοιες αποφάσεις, αφού θα είναι προς όφελος του χρόνου που θα μπορεί να διατεθεί στα μαθήματα και στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Ο άλλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι ο παραλογισμός της , η οποία θεσπίστηκε ώστε να λειτουργήσει ως κυμαινόμενος «κόφτης» και που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει δυνατότητα εισαγωγής στα ΑΕΙ υποψηφίων ακόμη και με 6 (δηλαδή με… «λευκή κόλλα» κατά τη ΝΔ) ή να αποκλείσει άλλους με 12 ή 13, δηλαδή με βαθμό πάνω από τη «βάση του 10».

Πρόκειται για εξεταστικό σύστημα που η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει «σφαγείο Κεραμέως», αφού σε κάθε περίπτωση και πέρα από κουτοπονηριές του τύπου «αύξηση των εισακτέων στα περιφερειακά πανεπιστήμια σε βάρος των κεντρικών», είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων έως και 25.000 υποψηφίους (δηλαδή το 1/3 των περσινών εισακτέων). Πρόβλημα που δεν επιδέχεται «διορθωτική» λύση. Ας μη ματαιοπονούν λοιπόν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ που τώρα συνειδητοποιούν τι ψήφισαν! Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν παίρνει διόρθωση, μόνο κατάργηση!

Παράλληλα, τα Λύκεια ξανακλείνουν λόγω Πάσχα, με τον απολογισμό της επαναλειτουργίας τους να προκαλεί προβληματισμό. Σε εφτά ημέρες λειτουργίας, με μόνα μέτρα την αναποτελεσματική χρήση των και την επίκληση στην ατομική ευθύνη, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά +33,4% στην ηλικιακή ομάδα των 0-17 ετών. Επίσης, κάθε μέρα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των σχολείων και τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού.

Άνοιγμα σχολείων: Σύλληψη καθηγητή που πήγε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test

Αρνητές self test: Με εξώδικο στον διευθυντή απαντά πατέρας μαθητή

Πανελλήνιες 2021: Το ΝΕΟ χρονοδιάγραμμα για αριθμό εισακτέων και ελάχιστη βάση εισαγωγής

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !