ΣΥΡΙΖΑ: «Μετεξεταστέο» το υπουργείο Παιδείας – Δεν απαντά ούτε 1 στις 2 ερωτήσεις στη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2020 - 16:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 22/09/2020 - 16:00

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την ανταπόκριση του στις ερωτήσεις των κομμάτων, έπειτα από επεξεργασία των δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο site της των Ελλήνων (σχετικό link).

Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετεξεταστέο κρίνεται το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων όσον αφορά την υποχρέωσή του να ενημερώνει τη Βουλή, τους φορείς και τους πολίτες. Με ποσοστό 47.7%, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν απαντά ούτε σε 1 από τις 2 ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας στις ερωτήσεις των κομμάτων, έπειτα από επεξεργασία των δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο site της Βουλής των Ελλήνων.

Ειδικότερα. σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει 317 ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις και αιτήματα κατάθεσης εγγράφων. Από αυτά έχουν απαντηθεί 155, δηλαδή ποσοστό 48.9%.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει 213 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και έχει λάβει 93 απαντήσεις, δηλαδή ποσοστό 43.6%.
51% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για το ΚΚΕ, το οποίο έχει καταθέσει 282 ερωτήσεις, από τις οποίες απαντήθηκαν οι 144.
Το ΜέΡΑ25 έχει λάβει τις λιγότερες απαντήσεις, με ποσοστό 34%. Η κοινοβουλευτική του ομάδα έχει καταθέσει 141 ερωτήσεις για τις οποίες έχει λάβει απάντηση μόλις για τις 48.
Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση, η οποία έχει λάβει 203 απαντήσεις για 371 απαντήσεις, δηλαδή το 54.7%.
Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει καταθέσει 359 ερωτήσεις, εκ των οποίων έχουν απαντηθεί οι 161, δηλαδή το 44.8%.

Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στις κοινοβουλευτικές της υποχρεώσεις αποτυπώνεται πιο έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολείων και ΑΕΙ μέχρι και σήμερα, το υπουργείο έχει απαντήσει μόλις το 28.7% των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: