Συνάντηση των πρυτάνεων του ΑΠΘ και του St. Kliment Ohridski University για θέματα συνεργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2020 - 18:04 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με τον πρύτανη του St. Kliment Ohridski University της Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία, καθηγητή Sasho Korunovski, συναντήθηκε σήμερα, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανανέωσης της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η κινητικότητα των φοιτητών και των φοιτητριών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και η υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων.

«Το πανεπιστήμιό μας, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο, αποτελεί πόλο έλξης για την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με πανεπιστήμια του εξωτερικού με στόχο την προαγωγή της έρευνας σε κάθε τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Από την πλευρά του, ο Sasho Korunovski, δήλωσε ότι η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, θα ενισχύσει σημαντικά τις ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ευρύτερης διασυνοριακής συνεργασίας.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: