Σύμβαση για την άμεση στέγαση των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2020 - 11:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Eγκρίθηκε από την Επιτροπή Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Κισάμου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο, «επείγουσες εργασίες διαμόρφωσης χώρων προσωρινής εγκατάστασης προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας για άμεση στέγαση του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισάμου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, το έργο, προϋπολογισμού 595.000,00 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της ανάγκης αποκατάστασης της κανονικότητας στη διδασκαλία των μαθητών έως την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων για την στέγαση των δύο Λυκείων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, «βασικός στόχος παραμένει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των μελετών για την ανέγερση των νέων Λυκείων, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως έχει ανακοινωθεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης».

Τα κτίρια όπου στεγαζόταν τα δυο Λύκεια, είχαν κριθεί ακατάλληλα, μετά και από την σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ που είχε πλήξει την περιοχή, στις 27 Νοεμβρίου 2019.

Από τότε οι μαθητές των δύο σχολείων φιλοξενούνται σε κτίρια άλλων σχολικών μονάδων της περιοχής.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: