ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ": "Πόσο αστείοι μπορούν ακόμα να γίνουν;"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/02/2016 - 13:48 | Author: Newsroom Ipaidia

Τελικά τους βολεύει να απεργούμε ή μήπως τους ταράζει!!!

18,43 % συμμετοχής στην απεργία στο σύνολο των εκπαιδευτικών ανακοινωσε το Υπ.Παιδείας !

Πόσο αστείοι μπορούν ακόμα να γίνουν ;

Αναλυτικά στοιχεία συμμετοχής στην απεργία στο σύλλογο μας.

Πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία – κινείται πάνω από 70% (χωρίς όλα τα στοιχεία – λείπουν τα νηπιαγωγεία – τα στοιχεία τα διασταυρώσαμε με επικοινωνία με κάθε σχολείο και με την καταγραφή στο my school). Σε σύνολο 35 δημοτικών σχολείων στο σύλλογο


κλειστά χωρίς κανένα μαθητή παρέμειναν 14 Δημοτικά Σχολεία τα :

 1. 2ο Αναβύσσου
 2. 1ο Καλυβίων
 3. 3ο Καλυβίων
 4. 3ο Κερατέας
 5. 4ο Κερατέας
 6. 2ο Κορωπίου
 7. 5ο Κορωπίου
 8. 3o Μαρκοπούλου
 9. 4ο Μαρκοπούλου

10. 3ο Λαυρίου

11. Ειδικό Λαυρίου

12. 4ο Παιανίας

13. 1ο Πόρτο-Ράφτη

14. 3ο Πόρτο-Ράφτη

Συμμετοχή πάνω από 50% στην απεργία με πολλά από αυτά να ξεπερνάνε και το 70% είχαν τα (11) δημοτικά :

 1. Αγ. Μαρίνα
 2. 4ο Καλυβίων
 3. 1ο Κορωπίου
 4. 3ο Κορωπίου
 5. 4ο Κορωπίου
 6. Κουβαράς
 7. 1ο Μαρκοπουλου
 8. 2ο Μαρκοπούλου
 9. 3ο Παιανίας
 10. 10. Παλαιά – Φώκαια
 11. 11. Σαρωνίδας

ενώ δεν μπορέσαμε ή δεν προλάβαμε να επικοινωνήσουμε και να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα από τα νηπιαγωγεία (αποτελούν περίπου το 1/6 της δύναμης του συλλόγου – θα επανέλθουμε με τα πλήρη στοιχεία)

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και των νέων συναδέλφων – αναπληρωτών σε πολλά σχολεία.

Ενημερωτικά οι διοικητικοί υπάλληλοι στη Δ/νση Αν. Αττικής έιχαν ποσοστό συμμετοχής στην απεργία 66,7%.

Το Υπ. Παιδείας αυτογελοιοποιείται

Είναι αστεία από κάθε άποψη η προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να παρουσιάσει ελάχιστα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Ξεδιάντροπα και χωρίς αναστολή για το απροκάλυπτο ψέμα του, ανακοινώσε χτες 4/2, συμμετοχή στην απεργία κατά 18,43%!!!

Τα στοιχεία αυτά είναι ψεύτικα είτε πρόκειται για το σύνολο των εκπαιδευτικών είτε αναφέρονται στους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου και των Δ/νσεων, γεγονός το οποίο εσκεμμένα ΔΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ το Υπουργείο.

Επισημαίνουμε ότι :

 • Τα στοιχεία της απεργίας είναι αδύνατο να τα έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο και μάλιστα από χτες όταν ακόμα και σήμερα (5/2) που γράφουμε την ανακοίνωση του συλλόγου στο my school δεν έχουν δώσει στοιχεία 60 δημοτικά σχολεία στην Αν. Αττική- μάλιστα σήμερα 5/2 με τις μέχρι τώρα ελλειπείς και ανακριβείς καταγραφές στο my school, η Δ/νση Αν Αττικής εμφανίζει ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία 43,19%. .
 • Ακόμα και τα στοιχεία του my school που καταγράφει το Υπουργείο είναι αλλοιωμένα και παραχαράζουν την αλήθεια καθώς καταγράφονται οι απεργούντες και η δύναμη του σχολείου η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των εκπαιδευτικών που δηλώνονται στο σχολείο και αυτών που έχουν αποσπαστεί ή είναι σε μακροχρόνια άδεια. Σκόπιμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καταγραφή για το πόσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν ενεργά στο σχολείο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παράδειγμα του 3ου ΔΣ Παιανίας στο οποίο φέρονται 20 εκπαιδευτικοί στο my school ενώ ενεργοί υπηρετούντες στο σχολείο είναι 14. Έτσι το ποσοστό των 9 απεργών βγαίνει στο my school ως προς το 20 και όχι ως προς το 14!!! Χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις των σχολείων που έκλεισαν και φέρονται με πολύ μικρότερα ποσοστά απεργίας!

Ζήλεψε τις δόξες της προκατόχου του Υπ. Παιδείας Γιαννάκου όταν στη μεγάλη απεργία των 6 εβδομάδων το 2006 ανακοίνωνε ακόμα και μονοψήφια ποσοστά στην απεργία διαψεύδοντας ως οφθαλμαπάτη τις τεράστιες συγκεντρώσεις πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκληζαν το Συνταγμα και τις άλλες πόλεις!!!

Η πράξη αυτή του Υπουργείου αποκαλύπτει τον πανικό του μπροστά στο αυξανώμενο αγωνιστικό ξύπνημα των εκπαιδευτικών που φοβάται – και καλώς κάνει – ότι θα σαρώσει τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια και την προσπάθεια να επιβάλουν τις αποκρουστικές για την εκπαιδευση μεταρρυθμίσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις οποίες δεσμεύτηκαν με το 3ο Μνημόνιο μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) που το ψήφισαν το καλοκαίρι.

Αλήθεια αυτοί δεν προσπάθούσαν να μας πείσουν ότι "δεν τους κάνει κακό" η απεργία, "ότι βοηθάει τη διαπραγματευτική τους θέση", "ότι κερδίζουν οικονομικά στον προϋπολογισμό" ότι θέλουν τελος πάντων για πολλούς λόγους να απεργούμε!!!

Γιατί τώρα λοιπόν, όλος αυτός ο πανικός από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και προς τι η προσπάθεια να την ελαχιστοποιήσει ;

Αποκαλύπτεται από μόνο του το Υπουργείο ότι μετράει πάρα πολύ και αποτελεί τεράστια πολιτική πίεση η συμμετοχή μας στις απεργίες παρά τις προσπάθειες να μας πείσουν για το αντίθετο.

Όπως όμως λέει και ο λαός μας : "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…"

ΥΓ συστήνουμε στο Φίλη να είναι λίγο πιο προσεκτικός στην εκδήλωση των επικοινωνιακών τακτικών και να μην παρασύρετε από τον πανικό ούτε από την βιασύνη γιατί ξεφτυλίζεται επαναλαμβανόμενα – είδαμε και την τύχη του περίφημου διαλόγου – και αυτό δεν είναι καλό για το πολιτικό του μέλλον… δεν είδε τι έπαθε η Γιαννακου ;

Το ΔΣ

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso