Σε απόλυτη ετοιμότητα οι εκπαιδευτικές δομές της Κ. Μακεδονίας για την τηλεκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2020 - 16:51 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι οι δομές εκπαίδευσης της Kεντρικής Μακεδονίας για να ξεκινήσει άμεσα η τηλεκπαίδευση των μαθητών της Γ' Λυκείου, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση.

"Σήμερα κιόλας έχουμε συστήσει σε κάθε σχολείο ομάδα υποστήριξης και έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και των εκπαιδευτικών προκείμενου να ξεκινήσουμε άμεσα τα μαθήματα. Παράλληλα, στέλνουμε μια εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Κεντρική Μακεδονία, για να προετοιμαστούν οι εκπαιδευτικοί", δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κόπτσης.

Κάλεσε, δε, όλους τους εκπαιδευτικούς "να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για το καλό της εκπαίδευσης, το καλό των μαθητών μας και να αποδείξουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εδώ, για να συνδράμει στην ελληνική κοινωνία αυτές τις δύσκολες ημέρες, με εγρήγορση και ετοιμότητα".

Σημείωσε, παράλληλα, πως "στα δημοτικά, στα γυμνάσια και τα λύκεια γενικότερα, εκτός της τρίτης λυκείου, όπου θα ξεκινήσει άμεσα τα επόμενα 24ωρα η τηλεκπαίδευση, αρχικά θα γίνει μια πιλοτική εφαρμογή για να μπούμε στον βαθμό ετοιμότητας και μέσα στην εβδομάδα θα ζητήσουμε από τους εκπαιδευτικούς να ξεκινήσουμε για να βοηθήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τους μαθητές μας".

Σχετικά με τη διαδικασία εκπαίδευσης που θα ακολουθηθεί, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως "ήδη υπάρχουν δυο πλατφόρμες που μπορούν να εισέρχονται οι εκπαιδευτικοί- ασύγχρονη και σύγχρονη. Στη σύγχρονη πλατφόρμα, οι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν απευθείας με τα email με τους μαθητές τους και θα γίνεται απευθείας διδασκαλία και υπάρχουν επίσης και οι ασύγχρονες πλατφόρμες, στις οποίες ο εκπαιδευτικός θα δίνει οδηγίες στους μαθητές, θα ζητάει συγκεκριμένες εργασίες, τις οποίες οι μαθητές θα μπορούν να υλοποιήσουν σε δεύτερο χρόνο".  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: