Ένα ακόμη σπουδαίο έργο λεξικογραφίας ήρθε να προστεθεί στο δυναμικό των (, , , ). Πρόκειται για το «Λεξικό της λαϊκής και της περιθωριακής γλώσσας» του Γεωργίου Κάτου που βρίσκεται αναρτημένο –και ελεύθερα προσβάσιμο– στην ιστοσελίδα του ΚΕΓ:

.

«Μέσα στις 50.000 περίπου λέξεις και φράσεις, στις 200.000 σημασίες και στα 300.000 παραδείγματα, περιλαμβάνονται η γλώσσα της λαϊκής – της αργκό – των μηχανόβιων – των ναρκωτικών – της φυλακής – των ναυτικών – του καφενείου – των εργατών – των νηπίων – των εφημερίδων – της τηλεόρασης – της νεοαργκό που αποτελεί τη γλώσσα της νεολαίας, και ιδίως λέξεις και φράσεις της καθημερινής ζωής».

(παράθεση κάτω από τον τίτλο στο εσωτερικό του βιβλίου)

Πρόκειται για το έργο ενός εμπειρικού θιασώτη και τεχνίτη της γλώσσας, ιδιαίτερα εκείνης των λαϊκών ανθρώπων. Συνιστά την περιεκτικότερη συλλογή τεκμηρίων αυθεντικού λόγου από όλο το φάσμα των ταπεινών γλωσσικών χρήσεων, με κύρια αρετή την πιστή και αναλυτική παράθεση δειγμάτων της πολύτιμης γλωσσικής παρακαταθήκης των απλών και των βασανισμένων ανθρώπων. Απαραίτητο συμπλήρωμα των γνωστών λεξικών της ελληνικής.

Μοχλός για τη δωρεά του πολύτιμου έργου του Κάτου προς το ΚΕΓ στάθηκε ο Περικλής Σφυρίδης, ο ακαταπόνητος και πιστός φίλος του Γιώργου. Ο Σφυρίδης, προλογίζοντας το Λεξικό, καταλήγει επιγραμματικά: «Ο Κάτος… είναι καταξιωμένος πεζογράφος, καταξιωμένος εκδότης και πλέον σημαντικός λεξικογράφος».