ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Υ.Πο.Παι.Θ. – 15 ΜΑΪΟΥ 2015, 14.30

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτό το διάστημα ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο με επιστολές και υπομνήματα και είχε και μία συνάντηση με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού.

Τόσο στις επιστολές όσο και στην συνάντηση τέθηκε το πάγιο διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

  • αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
  • απορρόφηση των συναδέλφων μας που υπολείπονται από τους πίνακες 30μηνου και 24μηνου και μαζικούς διορισμούς με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου και στην βάση του ένας θεατρολόγος ανά σχολική μονάδα.
  • διεύρυνση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • οριστική απόσυρση της εγκυκλίου Φ.12/275/66898/Γ1/304-2014/ΥΠΑΙΘ, η οποία όριζε ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής μπορούν να διδάξουν συνάδελφοι δάσκαλοι κλάδου ΠΕ70 χωρίς επιστημονικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο.
  • Επίσης έχει τεθεί το θέμα της αναγνώρισης παιδαγωγικής επάρκειας με βάση τον νόμο Διαμαντοπούλου μόνο στους αποφοίτους Θεατρικών Σπουδών Αθήνας δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές και τα προβλήματα που δημιουργεί στους απόφοιτους των άλλων τμημάτων.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε κατά την συνάντησή μας με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού τον Φλεβάρη και έκτοτε καμία απάντηση ή συγκεκριμένη δέσμευση έχουμε λάβει.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και με βάση την χρονική συγκυρία διεκδικούμε επιπλέον:

  • να δίνονται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλα τα επιδόματα που δικαιούμαστε στο ύψος των μόνιμων συναδέλφων. Δικαιώματα των εγκύων στην άδεια επαπειλούμενης: να θεωρούνται όλες οι μέρες ασφαλισμένες προκειμένου να μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας.
  • να δίνεται επίδομα ανεργίας σε κάθε απόλυση, ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει εργαστεί κάποιος.
  • ζητούμε τη στήριξη των συναδέλφων, που προσλαμβάνονται σε άλλη πόλη, για ενοίκιο, μετακίνηση, θέρμανση.
  • να ρυθμιστούν μέτρα για τη συνταξιοδοτική μας κάλυψη για το διάστημα της ανεργίας με εισφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • να αναγνωρίζονται τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο καιρός περνάει και για την Παιδεία ήδη κατατίθενται τροπολογίες και πολυνομοσχέδια που δεν ικανοποιούν το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας.

Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να δώσουμε το δυναμικό παρόν την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 2:30 στο Υ.Πο.Παι.Θ. διεκδικώντας άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να παραστούν με αντιπροσώπους των Δ.Σ. τους αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Καλούμε το ΣΕΗ να δώσει το δυναμικό παρόν και να συμμετέχει στην συνάντηση.

Ζητάμε από τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου να υιοθετήσουν το πλαίσιο αιτημάτων μας και τους συλλόγους φοιτητών των Τμημάτων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 2:30 ΣΤΟ Υ.Πο.Παι.Θ.

Γραμματεία Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη, 17.00-21.00

Νευροκοπίου 18, 11855, Βοτανικός

Τηλ & Φαξ:

Ε:

W: