Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με πληροφορίες του τα αναμένεται να ανοίξουν είτε 8 Σεπτεμβρίου είτε 13 Σεπτεμβρίου.

Πάντως πιθανότερη ημερομηνία είναι η 13η Σεπτεμβρίου,  έτσι ώστε τα παιδιά να προλάβουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Προβληματισμός υπάρχει για τα που κάηκαν στις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές.Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτά τα είναι πιθανό να γίνει τηλεκπαίδευση.

Παρ’ όλα αυτά, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Αυγούστου  η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των .

Σύμφωνα με πληροφορίες του η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα νέα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης στα και με στόχο την διασφάλιση της μη αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Η υπουργός έχει ήδη αναφέρει σε δηλώσεις της ότι τα νέα πρωτόκολλα θα είναι πιο ευέλικτα όσον αφορά τη διαχείριση εντός της σχολικής αίθουσας, ώστε να μην αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής μονάδας με τομ εντοπισμό ενός κρούσματος.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που παραμένει ανεμβολιαστο.

Πάνω από το 25% δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο ραντεβού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δοθεί, γεγονός που σύμφωνα με κύκλους τους υπουργείου θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των και στην κάλυψη των κενών εφόσον κάποιος εκπαιδευτικός προσβληθεί από τον ιό.

Η βρίσκεται κι αυτή στο μικροσκόπιο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία αφορά το 75% των κρουσμάτων και δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την επικινδυνότητα των συμπτωμάτων της.

Στο μέτωπο των στους μαθητές, τα στατιστικά παραμένουν πολύ χαμηλά, αυτή η εξέλιξη όμως δεν ανησυχεί τόσο το υπουργείο Παιδείας.

Τοσο η πολιτική ηγεσία του Υγείας όσο και του Παιδείας έχουν αποδώσει τη χαμηλή προσέλευση στα εμβολιαστικα κέντρα στις καλοκαιρινές διακοπές εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα στο κλείσιμο των ραντεβού.

Για τους εφήβους, τα στοιχεία έχουν καταγράψει 33.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών που έχουν κάνει εμβόλιο η έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ στις ηλικίες 12-15 έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί η έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 5.300 παιδιά.