Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2015;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/06/2015 - 21:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2015;

Μετά τις 20 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2015, ενώ οι βαθμολογίες των υποχρεωτικών μαθημάτων πρόκειται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου…

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από σήμερα Δευτέρα (15/6) ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και ολοκληρώνεται την Τρίτη (7/7), αφού, προηγουμένως, οι υποψήφιοι των πανελλήνιων 2015 αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από τα λύκεια τους.

Σύμφωνα μετα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογίες , έχει σημειωθεί σφαγή σε μαθηματικά και φυσική, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Συμπερασματικά, σε όλα τα πεδία περιμένουμε πτώση των βάσεων εως και 1.000 μόρια και σε κάποιες σχολές και πάνω από 1.000 μόρια, λόγω των κακών επιδόσεων των παιδιών. Παράλληλα, οι αριστούχοι αναμένεται να μειωθούν γύρω στο 18%.

Μιλώντας στο Newsit.gr o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης,τόνισε ότι «είναι μεγάλη η αγωνία των παιδιών για τη διακύμανση των βάσεων και η αλήθεια είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ πιο δύσκολα από τις άλλες χρονιές, έτσι όπως κρίνουν οι διάφορες επιστημονικές ενώσεις. Δηλαδή η Μαθηματική εταιρεία, η Ένωση Φυσικών και άλλες ενώσεις. Στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη αξιοπιστα συνεπώς δε μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα με αριθμούς, η γενική αίσθηση όμως είναι οτι θα έχουμε πτώση των βάσεων.»

Ειδικότερα, στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση θα είναι μικρότερη, ενώ πιο χαμηλά θα κινηθούν οι βάσεις ιατρικών και παραϊατρικών σχολών.

Αρκετά μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι σχολές του πρώτους πεδίου, με το ειδικό μάθημα να κρίνει την είσοδο σε πολλές σχολές όπου απαιτείται.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μια κάποια πτώση των βάσεων, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, θα λείψουν όμως σίγουρα και οι πολλοί αριστούχοι.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι πιο συγκρατημένη.

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso