: Την αισιοδοξία ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τον τουρισμό, θα κερδίσουμε «ό,τι μπορούμε» εξέφρασε ο , μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Κληθείς να απαντήσει στο τα , παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

Όσο αφορά στην ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη και τη συμφωνία Μέρκελ – Μακρόν, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για μνημόνιο», αλλά και το ότι, «πρέπει να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα». Όπως εξήγησε, «εδώ έχουμε ξεκάθαρα πακέτο επιχορήγησης και όχι δανεισμού», ενώ σχολίασε και ως θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βλέπουμε σύμπλευση Γαλλίας – Γερμανίας.

«Δε θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για την επιχορήγηση, αλλά η οικονομική κρίση», εξήγησε απαντώντας στο αν θα δοθεί στήριξη ανάλογα με το πλήγμα από την πανδημία.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι οι μεγαλύτεροι tour operators ερευνούν το θέμα της ασφάλειας των προορισμών και είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σχολίασε άλλωστε και απέδωσε στο ενδιαφέρον αυτό το ότι, το άνοιγμα της Ακρόπολης έγινε θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.