Πέτσας για άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητά να ανοίξουν τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/12/2020 - 14:18 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 28/12/2020 - 14:24

Άνοιγμα σχολείων: Αυστηρή έκκληση για την τήρηση των μέτρων έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Άνοιγμα σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις

«Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την πρώτη μετά τα Χριστούγεννα εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το 2020 έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», τόνισε.

ΟΑΕΔ: Βοήθημα 2.520 ευρώ σε 10.000 άνεργους - Δικαιούχοι

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων πως η χώρα κάνει δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορωνοϊού. Αμυνα με τα μέτρα και επίθεση με το εμβόλιο.

Παράλληλα έκανε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Με τα ίδια μέτρα των Χριστουγέννων θα πάμε και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, είπε ο Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζεται αυστηροποίηση τους.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει σχετική συνάντηση και αξιολόγηση της κατάστασης.

Άνοιγμα σχολείων - Παγώνη: Πιθανόν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: