Πέτσας – Άνοιγμα σχολείων: Αυτά είναι τα σενάρια για την επιστροφή στα θρανία

Πέτσας – Άνοιγμα σχολείων: Αυτά είναι τα σενάρια για την επιστροφή στα θρανία

:  Ποιά είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών στα . Όσα είπε για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. .

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σειρά μέτρων -Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

– Κορονοϊός

Σε ότι αφορά τη νέα σχολική χρόνια, ο κ. τόνισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Συμπλήρωσε δε, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών που θα σταθμίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» και ερωτηθείς για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογράμμισε πως η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα.

Γιαμαρέλλου: Οι προτάσεις μας για τα

Την ίδια ώρα, πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, η καθηγήτρια Παθολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα και να κρατούμε αποστάσεις. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου (το άνοιγμά τους επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας).

«Στο χέρι μας είναι να απαλλαγούμε από το δεύτερο κύμα κορονοϊού αν εφαρμόζουμε τα μέτρα», τονίζει η καθηγήτρια Παθολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στο OPEN, και τονίζει την αναγκαιότητα της μάσκας και των κοινωνικών αποστάσεων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παθολογίας, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, που υπολογίζονται έως 15.000 θεωρούνται «βόμβες» διασποράς του ιού και γι’ αυτό πρέπει όλοι να φορούν μάσκα, ώστε να περιοριστεί ο ιός.

Κληθείσα να σχολιάσει τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και πώς οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία, η κυρία Γιαμαρέλλου έφερε ως παράδειγμα το μέτρο που πρότειναν Δανία και Φινλανδία. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παθολογίας, τα παιδιά που είναι κάτω των 11 ετών δεν νοσούν και δεν μπορούν να κολλήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες. Γι’ αυτό και αναφερόμενη στη χρήση μάσκας από τους μαθητές, προτείνει τα εξής:

Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να μην φορούν μάσκα
Να βρεθούν μεγαλύτερες αίθουσες και να τηρηθούν αποστάσεις
Να μην κάνουν διαλείμματα όλοι μαζί για να αποφευχθεί ο συνωστισμός
Να χωριστούν σε δύο βάρδιες οι μαθητές που θα πηγαίνουν σχολείο
Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα δάσκαλοι, καθηγητής και μαθητές

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !