Περισσότερες συνεργασίες με αμερικανικά πανεπιστήμια επιδιώκει το ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/02/2020 - 20:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η προοπτική ενίσχυσης των συμφωνιών –σε όλα τα επιστημονικά πεδία, που διατηρεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ και η διεύρυνση τους σε τομείς που αφορούν τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου με το τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ και τη νέα σύμβουλο Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα Σίνθια Χάρβεϊ.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην πρόσφατη στρατηγική συμμαχία του ΑΠΘ με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ (Rutgers University-New Brunswick), η οποία αφορά το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά/New Agriculture for a New Generation», υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα αυτής της συμφωνίας που θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.

Ο κ. Φλέγκερ και η κ. Χάρβεϊ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ενδυνάμωση των συνεργασιών των αμερικανικών πανεπιστημίων με το Αριστοτέλειο μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso