"Πάνω από 130 εκπαιδευτικά κενά στις Κυκλάδες!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2019 - 17:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και της μαζικής γενίκευσης της ελαστικής απασχόλησης και των εικόνων ντροπής έξω από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, πριν μερικές μέρες, συνεχίζουν να υπάρχουν κενά στα σχολεία μας . Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις Κυκλάδες πρέπει να έχει περίπου 130 σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικότήτων .

Ενημερωτικό των αιρετών της Αγωνιστικής Κίνησης Π.Ε
Καλημερίδης Γιώργος
Μουκατεμίδης Τάσος

Πιο συγκεκριμένα : 50 δασκάλους, 28 νηπιαγωγούς, 7 εκπαιδευτικούς σε τμήματα παράλληλης στήριξης σε πρωτοβάθμια και προσχολική εκπαίδευση, 19 παράλληλες στηρίξεις σε πρωτοβάθμια και προσχολική εκπαίδευση, 10 εκπαιδευτικούς στην αγγλική γλώσσα, 10 γυμναστές, 2 στη μουσική, 3 στην πληροφορική, 2 στα εικαστικά και 2 θεατρολόγους . Οι εκτιμήσεις είναι με βάση τον τρόπο υπολογισμού των κενών της κυρίαρχης νεοφιλεύθερης πολιτικής και των νομοθετημάτων όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ ). Τα κενά συνεπώς είναι πολύ περισσότερα .
Το συμπέρασμα είναι ότι πολλά σχολεία υπολειτουργούν στις Κυκλάδες ! Εδώ και τώρα να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Εδώ και τώρα να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, για το εκπαιδευτικό κίνημα, η απεργία την Τρίτη 24 /9. Την Τρίτη όλοι/ ες απεργοί ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό, την ελαστική απασχόληση και τη στοχοποίηση των σωματείων μας από την κυβέρνηση .
Υ.Γ Στον οχετό και τις προσωπικές επιθέσεις της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων απέναντι μας δεν πρόκειται να απαντήσουμε, ας κρίνει ο κλάδος, γνωριζόμαστε. Απλά, απέναντι στο “αξιοκρατία, υπευθυνότητα, διαφάνεια (sic)” θυμηθήκαμε τη γνωστή ρήση του Βασίλη Αυλωνίτη “ Πνεύμα και Ηθική συνάδελφοι / ισσες”. Και εδώ σταματάνε τα συνδικαλιστικά ανέκδοτα. Τα σοβαρά τα κρίνει η ζωή, η αντιπαράθεση του κλάδου με την αντιλαϊκή πολιτική και οι συλλογικοί αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso