Παιδικοί σταθμοί δωρεάν για όλους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2017 - 17:39 | Author: Newsroom

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ:  δωρεάν για όλους

Το πρόγραμμα, με ετήσιο προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, έχει την έγκριση των θεσμών. Θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 σε και περιλαμβάνεται στα αντίμετρα. Επεκτείνονται τα σχολικά γεύματα για να καλύψουν 300.000 μαθητές δημοτικού. Επιδόματα και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.

Δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε  για όλα τα παιδιά από τριών χρόνων και άνω προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα μέτρα και αντίμετρα που θα επιφέρουν τη λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Εθνους», οι δανειστές έχουν ήδη συναινέσει στο συγκεκριμένο «θετικό μέτρο» που προτείνει η ελληνική πλευρά και που εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Μάλιστα, εφόσον το μέτρο «κλειδώσει» στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης, θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 (περίοδος έναρξης σχολικής περιόδου) και θα αναπτυχθεί πλήρως από τον Ιανουάριο του 2019. Το σημαντικότερο είναι δε ότι δεν περιορίζεται μόνο για τα παιδιά εργαζόμενων, αλλά και άνεργων γονέων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το πρόγραμμα προβλέπει την ένταξη στους για όλα τα παιδιά από την ηλικία των 2,5-3 χρόνων. Το συγκεκριμένο μέτρο, λένε πηγές που έχουν αναλάβει την επεξεργασία του, θα διευκολύνει τις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας καθώς «στον  τα παιδιά θα περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας τους με θέρμανση και φαγητό».

Επιπλέον θα έχουν ιατρική παρακολούθηση και θα κάνουν όλα τα αναγκαία εμβόλια. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους γονείς που θα απαλλάσσονται από το κόστος τού να απασχολούν ανθρώπους για να τους «κρατούν» τα παιδιά, όπως επίσης τους άνεργους που με τη συμμετοχή των παιδιών στους έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν τουλάχιστον μία περιστασιακή δουλειά.

ethnos.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral