Παιδικά εργαστήρια στο Μουσείο Συναισθημάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2016 - 23:36 | Author: Newsroom Ipaidia

Μία σειρά από προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών

Τα σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τους φόβους τους, ανακαλύπτουν τι τους προσφέρει στην καθημερινότητά τους η αναποφασιστικότητα και κάνουν ένα… δώρο στον εαυτό τους. Όλα αυτά μέσα από τη σειρά παιδικών εργαστηρίων που διοργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων στου Φιλοπάππου, και τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Όλα τα σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος του μήνα λειτουργεί, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, η διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!». Φοβίες έχουμε όλοι μας. Το θέμα δεν είναι να μας γίνει εμμονή να τις διώξουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε καλύτερα μαζί με αυτές κι έτσι σταδιακά ίσως και να τις νικήσουμε. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός αυτής της έκθεσης, που φέρνει το παιδί σε επαφή με τους φόβους του ώστε να συμφιλιωθεί μαζί τους. Προσεγγίζει το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα και κάπως έτσι ο φόβος γίνεται… διασκέδαση! Η είσοδος είναι στα 4 ευρώ.

«Παραμυθοϊστορίες της Αναποφασιστικότητας!»: αυτός είναι ο τίτλος ενός διαδραστικού εργαστηρίου για παιδιά 5 έως 12 ετών, που τα καλεί να ανακαλύψουν μέσα από τη διάδραση με το παραμύθι τι έχει να μας δώσει η αναποφασιστικότητα στην κάθε μας μέρα. «Αυτό είναι! Σήμερα θα πάρω το κάστρο με τους πειρατές και την άλλη φορά θα πάρω το σπαθί του ιππότη. Ή μήπως να πάρω αυτή τη φορά το σπαθί του ιππότη και την επόμενη φορά το κάστρο με τους πειρατές; …μμμ, γκρρρ, ξανά να διαλέξω ανάμεσα σε πράγματα που μου αρέσουν!». Χμ… Η αναποφασιστικότητα δεν είναι πάντα κακή. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στις 16, 17, 23 και 30 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι και η είσοδος είναι στα 8 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Και τώρα, ήρθε η ώρα να κάνω… «Ένα δώρο για… τον Εαυτό μου!». Όσο πιο γενναιόδωροι είμαστε με τον εαυτό μας τόσο πιο γενναιόδωροι είμαστε και με τους γύρω μας. Αυτό μας μαθαίνει το εργαστήρι για μικρά και μεγάλα παιδιά, που μας καλεί να αναπτύξουμε αυτή την πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τον εαυτό μας και να φτιάξουμε παρέα τα δικά μας δώρα. Το εργαστήριο επαναλαμβάνεται στις 24 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι και κοστίζει 8 ευρώ μαζί με την είσοδο στην έκθεση.

Τέλος, θα ταξιδέψουμε μέχρι τη μακρινή Ρωσία. Μόνο που στη βαλίτσα μας δεν θα βάλουμε ρούχα, αλλά συναισθήματα όπως η αγάπη, η στοργή, η εχθρότητα, ο φθόνος, η εμπιστοσύνη… Με αυτά τα «όπλα», θα μπλεχτούμε σε μία συναρπαστική περιπέτεια στην τσαρική Ρωσία, παρέα με τρεις καβαλάρηδες, Όλα τα συναισθήματα χωράνε σε αυτό το παραμύθι, που θα κάνει και τα παιδιά από ακροατές, ήρωές του! Το εργαστήριο ««Με μια Βαλίτσα Συναισθήματα… Ταξιδεύω στη Ρωσία!» θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, απευθύνεται σε παιδιά 4 έως… 94 ετών και κοστίζει 8 ευρώ μαζί με την είσοδο στην έκθεση.

Info
Περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο Συναισθημάτων (Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329).

Loading...


  • europalso

    ideascentral