Ούτε φέτος θα ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/07/2014 - 18:39 | Author: Newsroom Ipaidia
Ούτε και τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν από την πρώτη ημέρα απρόσκοπτα τα μαθήματα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αχαίας και γενικότερα της χώρας, μιας και το υπουργείο αν και γνωρίζει ήδη τα κενά που υπάρχουν, ωστόσο δεν έσπευσε να τα καλύψει εγκαίρως και βρίσκεται ακόμα στην αναζήτηση 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, η πρόσληψη των αναπληρωτών έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι σχετικές προκηρύξεις θα γίνουν στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν να κάνουν τα χαρτιά τους και με την έναρξη της νέας χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να προσέλθουν στα σχολεία που προσελήφθησαν. Προσλήψεις όπως κάθε χρόνο θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με τελικό στόχο ως το τέλος του μήνα να έχουν καλυφθεί τα κενά των σχολείων.

Φέτος η ανάγκη προσωπικού είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, με δεδομένο ότι συνταξιοδοτούνται 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τη στιγμή που ανά χρόνο τις προηγούμενες δύο σχολικές περιόδους συνταξιοδοτούνταν περί τις 6.500 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια – συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.

Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας έχουν ήδη γίνει, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και εκείνες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνουν ως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καταγραφεί στη συνέχεια και η ακριβής εικόνα των κενών που πρέπει να καλυφθούν.

patrastimes.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral