Όλα είναι αποτέλεσμα αγώνων…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2018 - 14:55 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Όσοι πιστεύουν ότι οι κατακτήσεις του κλάδου ,κατά καιρούς,προήλθαν μέσα από σχόλια στο φ/β κλπ πλανώνται πλάνην οικτράν…όλα όσα κατακτήσαμε προέκυψαν ύστερα από συντονισμένο αγώνα,μερικές φορές μάλιστα πολύχρονο.

Μερικά παραδείγματα:

1.1982:Ίδρυση παιδαγωγικών τμημάτων.Ήταν αίτημα 60 χρόνων του κλάδου από την ίδρυσή του το 1922.Γενιές και γενιές δασκάλων αγωνίστηκαν χωρίς να το δουν να πραγματοποιείται ,ώσπου έγινε πράξη το 1982.
2.Κατάργηση του επιθεωρητή .Αίτημα από τιςαρχές του περασμένου αιώνα.Καταργήθηκε το 1982 ύστερα από χρόνια αγώνων.
3.Ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.Αίτημα της από το 1980.Έγινε πράξη το 1997 ύστερα από απεργία 18 ημερών και μαζί με αυτό έγινε εξίσωση του μισθού δασκάλων -καθηγητών,τα προγράμματα εξομοίωσης και 4345 μόνιμοι διορισμοί ,στην ΠΕ,οι περισσότεροι στην ιστορία της εκπαίδευσης.
4.Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή .Αίτημα του κλάδου από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν.Ο ένας χρόνος υποχρεωτική, για τα παιδιά 5-6 χρόνων, έγινε πράξη το 2006,ύστερα από την απεργία των 42 ημερών,και ο δεύτερος χρόνοςγια τα παιδιά 4-5 χρόνων έγινε τώρα ,ύστερα από 12 χρόνια συνεχούς ανάδειξης του θέματος.
Όλα,λοιπόν,είναι αποτέλεσμα συνεχών αγώνων.Αυτό δείχνει η ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος.Γι αυτό αύριο όλοι στο υπουργείο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
Μαζικοί διορισμοί εκπκών στα χιλιάδες οργανικά κενά.
Η κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τους εκπκούς και να κάνει μόνιμους διορισμούς ,όπως κάνει σε άλλους τομείς του δημοσίου.

Loading...


  • europalso   ideascentral