Οι προδιαγραφές στα σχολικά λεωφορεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/07/2014 - 18:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Δείτε την ανακοίνωση: "Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, υπεγράφη… απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκιρώσεων ζωνών – καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία για τις κατηγορίες νηπίων και Β/θμιας εκπαίδευσης και προστίθεται νέα κατηγορία καθισμάτων Α΄θμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, προβλέφθηκε η χρήση μεικτών λεωφορείων, δηλαδή η δυνατότητα υπό προϋποθέσεις μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας ταυτόχρονα.

Η παραπάνω απόφαση μετά την δημοσίευσή της, θα σταλεί στην Ε.Ε. προκειμένου να γίνει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, δεδομένου ότι από την Ε.Ε. δεν έχουν προβλεφθεί αντίστοιχοι Πανευρωπαϊκοί τεχνικοί κανόνες.

Οι ρυθμίσεις που υιοθετούνται με την απόφαση αυτή, εντάσσονται στις δράσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Οδική Ασφάλεια, προάγοντας την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία, υιοθετώντας παράλληλα και κανόνες για την σωστή εκμετάλλευση των σχολικών λεωφορείων από τα Ιδιωτικά Σχολεία με στόχο να μην αυξηθεί το κόστος της λειτουργίας τους και της μετακύλισης αυτού προς τους γονείς."

Loading...


  • europalso

    ideascentral