Νίκη Κεραμέως: Στη διακριτική ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση μαθημάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/05/2020 - 10:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Στο OPEN TV μίλησε η υπουργός Παιδείας, αναφορικά με τα ζητήματα της διδασκαλίας στα σχολεία μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης, σχολιάζοντας παράλληλα και για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με το θέμα των καμερών.

«Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες, η κυβέρνηση είπε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία, προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής τους υγείας, αλλά και της δημόσιας υγείας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε:

«Δεν μίλησε κανείς για , αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζον αυτά προβλήματα. Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία μέσω συστήματος που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα και σύμφωνα με την ίδια έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης. «Έχουν σταλεί ακριβείς οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι».

Όπως ανέφερε η η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των καθηγητών βάση των οδηγιών «εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα και η όποια λήψη δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό και δεν δείχνει μαθητές ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Κάμερες στα σχολεία- Εγκύκλιος: Όταν ο μαθητής σηκώνεται στον πίνακα διακόπτεται η μετάδοση – Όλες οι οδηγίες

Γονείς: Όχι κάμερες στις τάξεις

Κάμερες – Live streaming στα σχολεία: Τί προβλέπει το ΦΕΚ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: