Γονείς: Όχι κάμερες στις τάξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2020 - 20:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κατόπιν συζήτησης των μελών που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αναφορικά με το θέμα της βιντεοσκόπησης μαθημάτων στο Γυμνάσιό μας, καταλήξαμε στις παρακάτω επισημάνσεις, παραδοχές και προτάσεις:

Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Θέρμης

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα παροχής εκπαιδευτικού έργου και διδασκαλίας στους μαθητές που λόγω διαφόρων αποτρεπτικών αιτιών θα παραμείνουν στο σπίτι. Παρόλα αυτά όμως, φρονούμε ότι η βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση των μαθημάτων δεν αποτελεί δόκιμο και νόμιμο τρόπο αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος, διότι θα προκαλέσει περισσότερες στρεβλότητες και προβλήματα στη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών. Υπάρχουν εξάλλου και άλλοι τρόποι φροντίδας εκ μέρους της πολιτείας για του μαθητές αυτούς που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο, όπως παραδείγματος χάριν η σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετοι σαν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου στην βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο των μαθημάτων του Γυμνασίου μας, διότι με αυτόν τον τρόπο θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, διαστρεβλώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, διακινδυνεύονται προσωπικές προσβολές στο διαδίκτυο, με υποκλοπές των βιντεοσκοπήσεων και προσβάλλονται ψυχολογικά μαθητές με ενδεχομένως διαφόρων ειδών ζητήματα και ανάγκες.

Τέλος προτείνουμε σε όλους τους γονείς να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση της βιντεοσκόπησης και αναμετάδοσης του μαθήματος, στο οποίο θα συμμετέχει το παιδί τους, με όποιον πρόσφορο τρόπο κρίνει ο καθένας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: