Μηχανογραφικό 2019: Πότε αναμένεται η κατανομή των νέων τμημάτων – 2.000 περισσότεροι οι εισακτέοι στα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/05/2019 - 09:52 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| | Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή των νέων στα δηλαδή ουσιαστικά το νέο μηχανογραφικό δελτίο .

Η ανακοίνωση του αριθμού για τα αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Παιδείας εντός της εβδομάδος με καθυστέρηση λόγω της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή της κατάργησης όλων των ΤΕΙ εκτός της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ η οποία ολοκληρώθηκε με τον νόμο 4610/2019 που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα των Εξετάσεων θα γίνει φέτος την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων εκείνους των Γενικώ νΛυκείων.

Στον νέο χάρτη υπάρχουν νέα τμήματα και άλλα που μετεξελίχθηκαν σε πανεπιστημιακά με βάση τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου συνολικά θα υπάρχουν περί τα 430 τμήματα από 450 έως και πέρυσι.

Η ανακοίνωση του αριθμού από τουπουργείο Παιδείας θα γίνει ανά τμήμα ενώ πρέπει να οριστεί και ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε κατηγορία υποψηφίων διότι για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ θα υπάρχουν διαφορετικό ποσοστά θέσεων: 10% για τις συναφείς με τοντομέα του υποψηφίου σχολές και 5% για τα πολυτεχνεία και τις ιατρικές.

Παράλληλα θα ανακοινωθεί η κατανομή των νέων τμημάτων στα επιστημονικά δηλαδή ουσιαστικά το νέο δελτίο. Την τελευταία εικοσαετία η εξέλιξη του αριθμού των στην ανώτατη εκπαίδευση ήταν εντυπωσιακή : χαρακτηριστική είναι η τεράστια αύξηση κατά 12.925 του αριθμού των εισακτέων από το 1999 στο το 2000.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο της Καθημερινής εδώ

Πανελλήνιες 2019: Τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019: Ποιά μαθήματα αγχώνουν περισσότερο τους μαθητές

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral