Με κυλιόμενες απεργίες στις Πανελλήνιες 2017 απειλούν οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2017 - 10:26 | Author: Newsroom

Οι εργαζόμενοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζονται για κυλιόμενες απεργίες

 
Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι φετινές , καθώς οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της διεξαγωγής των εξετάσεων, απειλούν με κυλιόμενες απεργίες.
Όπως καταγγέλλουν, προωθεί συνένωση όλων των υπηρεσιών κεντρικών και περιφερειακών και τη δημιουργία ενός οργανογράμματος που θα δίνει τη δυνατότητα για κάθε είδους αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων αλλά και εξυπηρετήσεις ημετέρων.
Αυτή η εξέλιξη θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολιτική ηγεσία να προσλαμβάνει τους δικούς της και να μεταθέτει όποιους δεν συμμορφώνονται σε περιφερειακές υπηρεσίες , δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Κοτζαμπασάκης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και τρεις εβδομάδες επιδιώκουν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να του μεταφέρουν τις προτάσεις και τις ενστάσεις τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει δεκτοί στο γραφείο του. Αν δεν αλλάξει κάτι, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των .
Η υπηρεσία μας είναι υπεύθυνη για την οργάνωση όλης της διαδικασίας, από την επικοινωνία με την κεντρική επιτροπή εξετάσεων και την αποστολή των θεμάτων στα σχολεία, μέχρι την προμήθεια της γραφικής ύλης , υπογραμμίζει ο κ. Κοτζαμπασάκης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες:
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της κεντρικής υπηρεσίας δεν στηρίζεται σε κανένα από τα εγχειρίδια διοικητικής επιστήμης που υποτίθεται πως ακολουθούν, θέλουμε έμπρακτα να συμβάλουμε στη θωράκιση της υπηρεσίας, που είναι το δεύτερο μας σπίτι, και να διασφαλίσουμε όχι συντεχνιακά μικροσυμφέροντα, μα έναν λειτουργικό, αποτελεσματικό Οργανισμό του υπουργείου, με τον οποίο η αποστολή και το έργο του θα επιτελούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους υπαλλήλους και την ιεραρχία.
Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση μεταξύ των εργαζομένων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υπουργού Παιδείας.
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Loading...


  • europalso   ideascentral