Ξεκίνησε η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2020 - 16:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με θερμή αποδοχή από μαθητές και γονείς, ξεκίνησε (το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου), η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής με τα πρώτα μαθήματα να διδάσκονται σε αίθουσες του Εθνικού- Καποδιστριακού και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα στο ΕΚΠΑ διδάχτηκαν οι θεματικές ενότητες «Ρώτα έναν επιστήμονα» και «Όταν η γνώση οδηγεί στον κόσμο της Νομικής» και στο Γεωπονικό, οι ενότητες «Το οικολογικό μου αποτύπωμα» και «Κυκλική Οικονομία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα Σπουδών για μαθητές του δημοτικού (Π1) και του γυμνασίου (Π2).

Σκοπός της δράσης, η οποία υλοποιείται με συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, είναι η επαφή των μαθητών της Περιφέρειας με τις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία στους χώρους όπου αυτές διδάσκονται, όπως είναι τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ιδρύματα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, και αναγνωρίζοντας την ανταπόκριση των πολιτών, επισήμανε ότι «σηματοδοτεί την αναγκαιότητα ενίσχυσης στο σχετικών δράσεων με στόχο τη στήριξη στις νέες γενιές επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας».

Πρόσθεσε δε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το Παιδικό Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Καινοτομίας που έχει δημιουργήσει και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, ενδυναμώνοντας τη δικτύωση του κόσμου της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τους φορείς που παράγουν καινοτομία και ενθαρρύνοντας τη διάχυση της γνώσης, προς όφελος όλων των πολιτών».

  • ideascentral

    europalso