Κορονοϊός – Σχολεία: Νέο κρούσμα σε γυμνάσιο στο Κερατσίνι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2020 - 10:21 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 20/01/2021 - 16:45

Κορονοϊός - : «Έχουμε κρούσμα μαθητή και πιστεύω ότι θα έχουμε και τις επόμενες μέρες» είπε ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Νέο εντοπίστηκε σε της Αττικής, και συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

- Σχολεία

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο ο οποίος μίλησε στο protothema o μαθητής έκανε το τεστ του κορoνοϊού λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, λέγοντας «συγγνώμη, έγινε λάθος», και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου ο οποίος συνομίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο , ο Διευθυντής του γυμνασίου του εξήγησε ότι σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα απολύτως στο σχολείο, εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες.

«Έχουμε κρούσμα μαθητή και πιστεύω ότι θα έχουμε και τις επόμενες μέρες. Από την ενημέρωση που έχω είναι ότι το παιδί έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια του είπαν "συγγνώμη, λάθος, το τεστ είναι θετικό". Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε έγινε απολύμανση στο σχολείο και περιμένουμε και τις επόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ» επισήμανε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Κερατσινίου.

Σύμφωνα με τους γονείς, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο γιατί ο μαθητής την ημέρα του Αγιασμού, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.Το παιδί παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

Διαβάστε ακόμη:

Κλειστά σχολεία- Εκπαιδευτικοί: «Κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα κρούσματα στο 2ο ΓΕΛ Καισαριανής»

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Η ανανεωμένη λίστα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: