Κορονοϊός – Κρήτη: «75 περιστατικά με αρνητές μάσκας στα σχολεία του Ηρακλείου»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2020 - 10:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Πώς υπάρχουν «75 περιστατικά με αρνητές μάσκας στα σχολεία του Ηρακλείου» τόνισε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

75 περιστατικά με αρνητές μάσκας στα σχολεία του Ηρακλείου

«Τα περισσότερα θετικά κρούσματα που καταγράφονται στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορούν γονείς μαθητών και λιγότερο μαθητές και εκπαιδευτικούς».

διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης μίλησε στην εκπομπή «Ώρα αιχμής» του Κρήτη TV και είπε πώς, «η διασπορά στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο προκαλείται κυρίως από γονείς.»

«Για το Ηράκλειο έχουν καταγραφεί 7 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, δύο σχολεία είναι  κλειστά και 15 περιπτώσεις γονέων να νοσούν και να μεταφέρεται ο ιός στον μαθητή. Είχαμε περιπτώσεις παιδιών, οι γονείς των οποίων ήταν κρούσματα και στη συνέχεια νόσησαν και οι  εκπαιδευτικοί» ανέφερε.

Μάλιστα χαρακτήρισε αναμενόμενα τα κρούσματα στα σχολείο εφιστώντας όμως την προσοχή των γονέων. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην λογική ορισμένων γονιών να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χαρακτηρίζοντας οι ίδιοι τον εαυτό τους ως αρνητή της μάσκας.

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν καταγραφεί 75 περιστατικά αρνητών μάσκας, 42 σε δημοτικά σχολεία και 33 σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, γονείς δηλαδή που αρνούνται την παρουσία των παιδιών τους, ωστόσο το φαινόμενο φαίνεται να εκτονώνεται καθώς μέχρι τώρα οι μισοί μαθητές έχουν επιστρέψει στην εκπαιδευτική διαδικασία» πρόσθεσε.

Μάλιστα κάνει έκκληση να σταματήσουν να υφίστανται τέτοιου είδους λογικές, χαρακτηρίζοντας όμως τον αριθμό αυτό πολύ μικρό σε σχέση με άλλες περιοχές με δεδομένο ότι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, φοιτούν συνολικά 22.500 παιδιά.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την λογική κάποιων γονέων να διοργανώνουν τα σαββατοκύριακα παιδικά πάρτι  με πολυάριθμούς καλεσμένους γονείς αλλά και παιδιά, στοιχεία που φαίνεται να παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση του κορωνοϊού θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Σχολεία: Τι είναι το «διάλειμμα από τη χρήση μάσκας» που ζητά το Υπουργείο Παιδείας

Κορονοϊός – μάσκες: Προστατεύουν ή όχι τελικά από τον ιό  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: