Κορδής: Απαιτούνται συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα για να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/08/2019 - 11:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Μέχρι σήμερα 20 Αυγούστου, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για τη Β φάση Αποσπάσεων. Το σύστημα παραμένει κλειστό για αιτήσεις επανεξέτασης, τροποποιήσεις ή νέες αιτήσεις απόσπασης!

Είναι προφανές ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα μέχρι το άνοιγμα των σχολείων. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία για να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για τη Β φάση αποσπάσεων!

Έχουν ήδη υποβληθεί 320 περίπου ενστάσεις επί των . Το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Το 2018 η Β φάση αποσπάσεων είχε γίνει 29 Αυγούστου και είχαν αποσπαστεί 420 εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, οικογενειακά ή κοινωνικά που περιμένουν με αγωνία τη Β φάση αποσπάσεων! Παράλληλα θεωρούμε ότι αποσπάσεις μπορούν να γίνουν και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές!

Επιπρόσθετα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις αντίστοιχες Γενικές Γραμματείες και ενώ σε 10 ημέρες λήγει η απόσπαση των ήδη αποσπασμένων εκπαιδευτικών!

Σοφία Ζαχαράκη: Προσλήψεις αναπληρωτών -Τι θα γίνει με τους διορισμούς της ειδικής αγωγής

Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα επιδιώξουμε να γίνει συζήτηση και εισήγηση επί των ζητημάτων αυτών!

Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών το άνοιγμα του για υποβολή δηλώσεων προτίμησης θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο από τις 24 Αυγούστου και μετά. Είναι προφανές ότι μέχρι τις 23 Αυγούστου δεν θα έχουμε έκδοση οριστικών πινάκων εκπαιδευτικών ΕΑΕ από το ΑΣΕΠ!

Εξακολουθεί φυσικά να υπάρχει το μεγάλο ζήτημα των αποκλεισμών που γεννούν οι παλιοί πίνακες, η κατανομή των 4.500 μόνιμων στην Ειδική Αγωγή, οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση και πάνω από όλα η έγκαιρη πριν το άνοιγμα των σχολείων!

Υπενθυμίζω ότι το 2018 μεταξύ του διαστήματος 4 και 5 Σεπτεμβρίου είχαμε 19.480 προσλήψεις αναπληρωτών, όταν το Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε 2995 προσλήψεις. Στα στοιχεία αυτά να προσθέσουμε ότι η φετινή χρονιά έκλεισε με 31.300 προσλήψεις αναπληρωτών και ότι είχαμε συνολικά 2.500 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση!

Για όλα τα ζητήματα αυτά κάθε μέρα που περνά χωρίς ουσιαστική εξέλιξη είναι εξαιρετικά κρίσιμη! Εκατοντάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και 150.000 υποψήφιοι αναπληρωτές περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις! Οι υποσχέσεις ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν κανονικά και να υποδεχθούν τους μαθητές στις 11 Σεπτέμβρη, απαιτούν συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα το επόμενο εικοσαήμερο!

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019 – ΠΑΣΑΔ: Πίνακες, νέοι και παλιοί

Loading...
  • europalso   ideascentral