Κλειστά σχολεία: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2020 - 08:36 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 30/09/2020 - 12:48

– Όλες οι ειδήσεις: Προβληματισμός επικρατεί για τις δύο λίστες με τα κλειστά , τη μία λόγω και την άλλη λόγω .

: Καταλήψεις και κορoνοϊός προβληματίζουν το υπουργείο Παιδείας

Στα υπό κατάληψη έχει ξεκινήσει διάλογος μέσω των διευθυντών με μαθητές αλλά και γονείς προκειμένου να σταματήσουν οι και να περιορισθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες αλλά και οι υγεινομικές συνέπειες από τη μη τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Στα κλειστά σχολεία λόγω της πανδημίας ο προβληματισμός επικεντρώνεται στο ότι η πλειονότητα βρίσκεται στην Αττική. Συνολικά σε 152 σχολεία επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας, τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με την λίστα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, αργά χθες το βράδυ. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , 93 από τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και αυτό όπως είπε είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού 

Στην Αττική βρίσκονται και τα περισσότερα υπό κατάληψη σχολεία – περί τα 250 – από τα περισσότερα από 600 που είναι κατηλειμμένα σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών. Ακολουθούν σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Μετά το κύμα ξεκίνησε και η συζήτηση για την αναπλήρωση ωρών στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων, καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εναλλακτικες ύστερα από 15 ημέρες χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι η περικοπή περιπάτων και εκδρομών και  μάθημα σε αργίες προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος.

«Στο βαθμό που υπάρχει θέμα απώλειας ωρών, προφανώς τίθεται και θέμα αναπλήρωσής τους. Να είμαστε ξεκάθαροι: δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εδώ είμαστε να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να απαντήσουμε, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά» είπε η υπουργός Παιδείας .

Διαβάστε ακόμη:

Κλειστά σχολεία- Χαρδαλιάς: 93 από τα 123 σχολεία που εντοπίστηκαν κρούσματα είναι στην Αττική

Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» σε Γυμνάσιο στη Βουλιαγμένη έως τις 9 Οκτωβρίου λόγω κρούσματος  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: