Φοιτητικοί σύλλογοι Πληροφορικής, Ιστορικού, ΤΑΒΜ, Τεχνών ήχου και εικόνας του ιονίου πανεπιστημίου

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ

Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Πληροφορικής, Ιστορικού, ΤΑΒΜ, Τεχνών ήχου και εικόνας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη στέγαση των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η φοιτητική μέριμνα έχει πετάξει στο δρόμο όλους τους εστιακούς φοιτητές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρατάνε τις σπουδές τους, άλλοι να ματώνουν οικονομικά για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ενώ άλλοι να αναζητούν φιλοξενία σε γνωστούς και φίλους.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη φοιτητική μέριμνα από τους φοιτητικούς συλλόγους, όπου έβαλαν μπροστά το αίτημα για άμεση εύρεση στέγης σε όλους τους φοιτητές. Εφόσον δεν υπήρξε θετική απάντηση στα αιτήματα της κινητοποίησης οι φοιτητές αποφάσισαν τη κλιμάκωση του αγώνα με παρέμβαση στην πρυτανεία. Εκεί οι φοιτητές αποφασιστικά δήλωσαν ότι δε πρόκειται να αποχωρήσουν από το χώρο, εάν δεν βρεθεί λύση. Παρά τις υποσχέσεις των υπεύθυνων πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα βρεθεί λύση, οι φοιτητές δεν καθησυχάστηκαν, αλλά κατάφεραν να δεσμεύσουν τις πρυτανικές αρχές, ότι από Πέμπτη 11/10 θα μπορούν να μείνουν στα ξενοδοχεία 54 εστιακοί και ότι από Δευτέρα 15/10 θα λειτουργήσει κανονικά η εστία των πρωτοετών.

Στο τέλος της κινητοποίησης οι φοιτητές συζήτησαν για την συνέχιση του αγώνα μέσα από τους συλλόγους τους και την προετοιμασία για το φοιτητικό συλλαλητήριο στις 1 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της φοιτητικής μέριμνας για να δηλώσουν ποιοι φοιτητές θέλουν να στεγαστούν στα ξενοδοχεία βρίσκεται στο παρακάτω link: https://ionio.gr/gr/news/11355/