ΚΕΔΕ: Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/05/2018 - 18:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία εγγραφής των τετράχρονων νηπίων στους δημοτικούς . Δικαίωμα εγγραφής και σε τετράχρονα νήπια εφόσον ο Δήμος που ανήκουν δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 184 του υπ. Παιδείας όπου είναι υποχρεωτική η εγγραφή των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος : «Στηρίζουμε τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών για το υψηλό παιδαγωγικό έργο που προσφέρουν. Δεν θα δεχθούμε την απαξίωση τους»

Κανονικά συνεχίζεται η εγγραφή των τετράχρονων νηπίων στους δημοτικούς της χώρας.

Για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στους δημοτικούς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων τους.

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σύγχυσης και να μην χάσουν οι γονείς σημαντικές παροχές, ενημερώνουμε ότι η υποχρεωτική εγγραφή τετράχρονων στα νηπιαγωγεία ισχύει μόνο στους 184 δήμους της χώρας, που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Προς διευκόλυνση των γονέων επισυνάπτουμε τον κατάλογο των δήμων που μπορούν να εγγράφονται τα 4χρονα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών δομών και του οικογενειακού προγραμματισμού των εργαζόμενων γονέων. Τα παιδιά που φοιτούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απολαμβάνουν μεταξύ άλλων, προσχολική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, διευρυμένο ωράριο, δωρεάν σίτιση και ιατρική φροντίδα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία των δημοτικών που παρέχουν καθημερινά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

 

Loading...


  • europalso   ideascentral