Κάτω από 2% του ΑΕΠ οι δαπάνες για Παιδεία το 2018

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2014 - 23:10 | Author: Newsroom Ipaidia

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ 2018 ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Με αφορμή τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η ανευθυνότητα και η αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται.

Η κατρακύλα και ο εξευτελισμός της παιδείας δεν δείχνει να λαμβάνει τέλος. Το Υπουργείο με τις αποφάσεις του, τα νομοσχέδια και τις νοσηρές τροπολογίες που προωθεί όχι μόνο δεν βάζει μία τελεία στο εκπαιδευτικό χάος, αλλά οδηγεί κατά βούληση το εκπαιδευτικό σύστημα σε τέλμα. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια, οι δαπάνες για την παιδεία το 2018 θα πέσουν για πρώτη φορά κάτω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας και μάλιστα θα είναι μειωμένες κατά 42.4 % συγκριτικά με το 2009. Το ευτελές έργο του Υπουργείου και οι φρούδες υποσχέσεις για αναδιάρθρωση της παιδείας έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την πλήρη αποσάθρωσή της και τον υποβιβασμό της ελληνικής εκπαίδευσης».

Loading...


  • europalso   ideascentral