Έφτασαν μέχρι το Δήμο οι ισχυρισμοί ανθρώπων – αυτοπτών μαρτύρων του περιστατικού.

Καταγγελία για βρεφονηπιαγωγό η οποία για να σταματήσει το κλάμα των μωρών … τα χαστούκιζε, έγινε πριν από μερικούς μήνες στον Δήμο Πατρέων, ωστόσο περιέργως το θέμα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, προφανώς επειδή αποφασίστηκε να αντιμετωπισθεί ως μία «εσωτερική υπόθεση»!

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έφθασε μέχρι και σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες, επέπληξαν συγκεκριμένο άτομο, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Μάλιστα δημοτικός παράγων φέρεται να δήλωσε σε εργαζόμενο στον συγκεκριμένο τομέα «σταμάτα να με εκθέτεις με αυτά που γίνονται» χωρίς όμως να αναλύσει τα τεκταινόμενα και χωρίς να αναζητήσει ευθύνες για όσα περνούσαν τα παιδιά!

Δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι γονείς έχουν ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο κάποιοι είχαν ακούσει τις καταγγελίες για «βίαιη» συμπεριφορά σε βάρος των απροστάτευτων και αδύναμων να αντιδράσουν παιδιών.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά νταντάδων ή βρεφονηπιαγωγών που έχουν εντοπιστεί να ασκούν βία σε παιδιά. Με πιο πρόσφατο αυτό στη Νέα Υόρκη όπου νταντά χτυπούσε το μωρό που κρατούσε. Όταν εκείνο αρνείτο να την υπακούσει, η νταντά το χαστούκιζε στο πρόσωπο αρκετές φορές, ενώ το χτυπούσε και στα πόδια. Πολλές άλλες παρόμοιες ιστορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο που έχουν τραβηχτεί στα δωμάτια των παιδιών ή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ισως μετά την συγκεκριμένη καταγγελία που έγινε για βρεφονηπιαγωγό της Πάτρας να επιβάλλεται πλέον η τοποθέτηση βιντεοκαμερών και στους συγκεκριμένους χώρους. Γιατί κανένας δεν γνωρίζει το κατά πόσο μία εργαζόμενη βρεφονηπιαγωγός μπορεί να αποκτήσει βίαιη συμπεριφορά και να ξεσπά στα παιδιά.

dete